Óriási siker ez nekünk, de főleg azoknak, akik végre kiszabadultak

2020. május 22. 15:09

Pardavi Márta
444.hu
Az Európai Unió Bírósága ítéletét nem tiszteletben tartani borzasztó jelzést küldött volna arról, hogy Magyarországon hogy működik a jogállamiság. Interjú.

Csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely miniszter, hogy a kormány végrehajtja az Európai Bíróság ítéletét, és megszünteti a szerb-magyar határon működő tranzitzónákat. Ezzel egy olyan dolog teljesül, amit a Magyar Helsinki Bizottság már évek óta követel. Hogy fogadták a bejelentést?

A luxemburgi bíróság múlt csütörtöki ítélete óta foglalkoztatott minket, hogy a kormány hogyan fogja azt végrehajtani. Az Európai Bíróság ítéletéről van szó, ami nem konkrét ügyekre kötelező. Jogi iránymutatást ad, hogy általában hogyan kell egy kérdésben az európai uniós jogot értelmezni.Nyilvánvaló volt, hogy a menekültügy politikailag nagyon érzékeny kérdés. De az elmúlt években mindig azt láttuk, hogy azokban a kérdésekben, ahol a luxemburgi bíróság ilyen érzékeny kérdésben, magyar ügyben döntéseket hozott, ott a kormány azért végrehajtotta azokat, még akkor is, ha nagyon fájt neki. Nem vállalta be soha azt a rizikót, hogy az Európai Uniós bíróság ítéletét félvállról vegye. Ennek ebben az ügyben is hatalmas kockázata lett volna: az Európai Unió Bírósága ítéletét nem tiszteletben tartani borzasztó jelzést küldött volna arról, hogy Magyarországon hogy működik a jogállamiság.

Úgyhogy nagy várakozásaink voltak, vajon mit jelent majd a döntés végrehajtása. De amikor tegnap éjszaka kaptuk a hírt, hogy szállítják át a röszkei meg a tompai tranzitzónából az embereket félig nyitott táborokba, akkor iszonyatosan meglepődtünk. Nagyon örültünk, és vártuk, hogy mindenkit átszállítanak-e, ki milyen döntést kap arról, hol lesz az új szálláshelye.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az az elmebeteg fasz, aki Európa közepén menekülteket vizionál hódító muszlim kanok helyett, és 56-al példálózik az egy hazaáruló geci, akit arcul kell köpni...

Ki lehet ez a politikai szervezet? SOROS nem lehet, Pardavi sem szophatja a farkát, ilyet egy demokrata messze ívben kerül.

1. "az információk egy, az Európai Parlament hivatalos, "europarl.eu"domain-hez tartozó szerverről származnak, a rendszert nem maga az Európai Parlament működteti, hanem egy Európai Parlamentben tevékenykedő politikai szervezet."
"Júniusig kell magyarázatot adnia az Európai Unió Bíróságának bírái közpénzből finanszírozott privát célú utazásaira vonatkozóan"
"Indiai IT-csapat fedte fel az Európai Unió adatvédelmi botrányát"

2. "Az EU nem egy állam. Az Európai Bíróság pedig nem egy szuverén állam legfelsőbb bírósága.
Az EU, ahogy állítják róla, egy szerződéseken alapuló entitás. Az EU tagállamai, mint szerződő felek egyedüliként hivatottak meghatározni e szerződéseket.
az Európai Bíróságnak nincs felhatalmazása arra, hogy autonóm módon meghatározza saját hatáskörét vagy illetékességét olyan módon, hogy az kötelező lenne a szerződésekben résztvevő felekre nézve."

Nem értem, hogy PM, ha 'felhősen' is, minek örül. Akinek a 'menedékkérelmét' a magyar hatóságok elutasítják, az aligha fog itt maradni, nem valószínű, hogy a magyar kormány megengedi, hogy csak úgy eltűnjenek a szeme elől.

A nagykövetségeinken nem fognak menedékkérelmeket beadni, mert nem hozzánk akarnak jönni, hanem olyan államokba, ahol eltartják őket. Rajtunk át akarnak menni. A lábukat akarják ide betenni, azt gondolván, hogy innen szabad lesz az út nyugatra. Ez most megszűnik.

Atformaljak a szavakat, a szavak jelentését és értelmét.
Igazából egy váratlant húztunk:-)
Ezt próbálja a saját hasznára fordítani.
Aztán majd jön a sipakolas, hogy szegény migránsok csak érvényes, hiteles papírokkal adhatnak be menedékkérelmet:-))))

Tehát Pardavi is kimondta, hogy jogállam van. Pardaviék elérték, hogy a "védenceik" lehetőségei beszűkülnek. A kormány egy elegáns huszárvágással két legyet ütött egy csapásra: ezen a vonalon nem támadható, és kevesebb gondja van.

Így kér bocsánatot:-))))

Most legalább nem kell etetni, itatni a bekéredzkedőket, nem kell szállást adni neki. Egy gonddal kevesebb.

Hát pajtás, ennyi hülyeséget régen olvastam. Megértem, hogy ki akarod forgatni a kereszténység értelmét, a család értelmét, a gyerekvállalás értelmét, de amit írtál, az csak összevisszaság. A gyűlölet sajnos ezt eredményezi.

A bíróságod ítélete pont az imádott migránsokkal szúrt ki, de ezt már nem látod.

Jó, de azt magyarázd meg, ezek után hol fognak éhezni a migránsok, és hogyan fogjátok a jogaikat védeni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés