Amerikai előválasztás – Biden: Az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz, „nem igazán fekete”

2020. május 22. 22:49
Tanácsadója szerint az Obama-kormányzat egykori alelnöke csak „tréfálkozni” akart.

Az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz, „nem igazán fekete” – fogalmazott Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje pénteken egy rádióműsorban azokra az amerikai feketékre utalva, akik szerinte haboznak úgy dönteni, hogy Trump ellenében rá szavazzanak.

A New York-i afroamerikai közösség egyik rádiójának adott csaknem húszperces interjúja végén a műsorvezető kijelentette, hogy ha New Yorkban jár, várják a stúdióban, mert „még sok kérdést kell átbeszélni”. Biden válaszában úgy fogalmazott: „Sok kérdést? Ha problémája van, hogy döntsön, mellettem áll-e vagy Trump mellett, akkor

maga nem is fekete” – vágta oda az afroamerikai műsorvezetőnek.

„Ennek semmi köze Trumphoz, ennek ahhoz van köze, hogy szeretnék valamit a saját közösségem számára” – válaszolt a műsorvezető, mire Biden  emelt hangon azt kezdte fejtegetni, hogy az amerikai feketék körében ő igenis, népszerű.

Biden szavai nagy visszhangot keltettek az amerikai médiában, továbbá republikánus politikusok körében is. Tim Scott afroamerikai republikánus szenátor a Twitteren bírálta élesen Bident, majd nyilatkozatban is elítélte a demokrata párti politikust.„1,3 millió fekete amerikai 2016-ban már Trumpra szavazott. Joe Biden pedig mindannyiunkról azt állította, hogy nem is vagyunk feketék” – írta a mikroblogon Scott szenátor. Majd televíziós nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy „régóta nem hallott ilyen arrogáns és lekezelő” megjegyzést.

Az afroamerikai szenátor szerint Biden „támogatott 1990-ben egy olyan büntetőjogi törvényt, amelynek nyomán több afroamerikai férfit börtönöztek be, mint korábban bármikor”. A szenátor utalt arra is, hogy éppen a Trump-kormányzat által előterjesztett büntetőjogi reform korrigálta Joe Biden e téren elkövetett hibáit.  Tim Scott hozzátette, hogy saját magára nézve kifejezett sértésnek tekinti Biden szavait.

Lindsey Graham, dél-karolinai republikánus szenátor azt hangsúlyozta, hogy

Biden szavai „igazán sértőek voltak, és bepillantást engedtek a liberális gondolkodásmódba”.

A felháborodás hatására megszólalt Biden egyik tanácsadója, a szintén afroamerikai Symone Sanders, aki azt állította, hogy az Obama-kormányzat egykori alelnöke „tréfálkozni” akart, szerinte Biden tulajdonképpen párhuzamot akart vonni a saját és Trump afroamerikaiakkal kapcsolatos politikája között. 

(MTI)

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt mi mondjuk meg, hogy ki számít feketének.

Hát, Németh Sándor szerethetné egy kicsit jobban is, mert ami az ATV-ben megy, az nyílt lázítás egy, az előzőknél mindenképpen sikeresebb kormány ellen, leszerepelr emberek önös, hatalomra kerülési vágyát kiszolgálva .

Aki nem rám szavaz, nem igazán német. Ki is mondta ezt?

Afro-amerikai előválasztás.

CNN: Joe Biden igazából afro-amerikai.

Tudom, de valahogy nem tudom őket függetleníteni.

Okt. 13. a propagandájuk győzelme a Gugli, fészbuk, RTL Klub zászlóshajókkal, vagyis külföldi aktorok által hathatósan megtámogatva.

Únom és méltánytalannak tartom, h. semmi sem jó ezeknek, mert ami jó, az jó. Arról persze szó sem esik, ami rossz volt, devizahitel, privatizációs ámokfutás, sőt, szegregáció. Van jó szegregáció, van jó vadász, van, jó privatizáció, van jó multimilliárdos, ezek a szoci-szdsz körhöz köthetők, vannak a NAGYON ROSSZAK, ezek a Fidesz közeliek. Ezeknek szívlapát, lámpavas, teherautó plató.

Ezek mögött meg az ATV és mindig vannak fanatizálhatók. A vége az, h. az egész népség-katonaság rosszul jár.

Aztán az egész kezdődik elölről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés