Századvég: Nem csak az egészségügy, a lakosság is el van látva védőfelszereléssel

2020. május 15. 9:50
Gyakran állítják azt a rémhírterjesztők, hogy Magyarországon rosszak a halálozási adatok.

Nem csak az egészségügyi rendszer, a lakosság is jól el van látva védőfelszereléssel, például maszkkal – mondta Palóc André, a Századvég vezető elemzője péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban az álhírekről beszélgettek, és elhangzott, hogy ezek terjesztői általában a kormányzati intézkedésekbe, illetve az egészségügy ellátottságába vetett hitet akarják aláásni. Pedig a Századvég nemrégiben végzett felmérése szerint – mondta Palóc André – az emberek 84 százaléka rendelkezik maszkkal, és pusztán 2 százalékuk mondta azt, hogy ez nem elérhető a számára.

Gyakran állítják azt a rémhírterjesztők, hogy Magyarországon rosszak a halálozási adatok – folytatta –, holott például a Johns Hopkins Egyetem adatbázisa szerint míg például Belgiumban 76 felett jár a 100 ezer lakosra jutó halálesetek száma, addig itt ez alig több mint 4. Tehát Magyarországon közel sem olyan a helyzet, mint amit egyes rémhírterjesztők állítanak – fűzte hozzá. Palóc André kijelentette: az ilyen rémhírek mögött általában politikai motiváció áll.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés