A nemzeti összefogás nem lehet karanténban

2020. május 7. 10:50
Ez most tizenöt millió magyar ügye, ma éjfélig van lehetőségünk, hogy aláírásunkkal támogassuk a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését. A helyzetet nehezíti, hogy Brüsszel hibás felületet adott az aláírásra, a szervezők azt kérik, ha bárki, bármilyen hibát észlel, jelezze a hibasoldal@gmail.com címen.

„Tizenhat óránk maradt, hogy aláírásunkkal támogassuk az európai polgári kezdeményezést. Annak ellenére, hogy tegnap negyed tízkor megvolt a szimbolikus egymillió aláírás, arra kérek mindenkit, hogy ne ezt nézze, hanem – ha még nem tette volna –

ma éjfélig nyomja meg az irdala.hu nagy sárga gombját

– mondja a Mandinernek Pesty László, a kezdeményezés kampányfőnöke. „Fontos, hogy mindenki, legyen az jobboldali, baloldali vagy független aláírjon, hiszen ez most 15 millió magyar ügye” – hangsúlyozza. Hozzátéve elmondja, hogy a kezdeményezésnek nincs belpolitikai vonzata, a cél, hogy minél nagyobb szimbolikus számot tudjunk felmutatni Brüsszelnek, bizonyítva, hogy a kezdeményezés igenis legitim, képesek vagyunk összefogni, és meg tudjuk mutatni, hogy Magyarországon igenis van olyan kérdés, amiben egységesek tudunk lenni. „A nemzeti összefogás nem lehet karanténban” – emeli ki Pesty.

Nehezíti a helyzetet, hogy beigazolódtak azok az információk, miszerint Brüsszel már egy évvel ezelőtt hibás digitális felületet adott a székely kezdeményezésnek. Nagypéntek óta ugyanis – amióta megnyílt az Irdala.hu – annyira megélénkült az aláírásszám, hogy „aláíráscunamit generáltak” ezek az oldalak. Ekkor derült ki a szervezők számára, hogy hibás a platform: ahogy exponenciálisan nőtt az aláírásszám, úgy emelkedtek ugyanis a lakossági bejelentések az oldal hibásságáról is a sokszorosára.

Nem mindig működik ugyanis a „nem vagyok robot” funkció, az aláírók sokszor azzal szembesülnek, hogy nem tudnak grafikus karaktereket beírni a mezőbe, mert hibásan generálja a rendszer, ezért a legügyesebb felhasználó is kudarcot vallhat, amikor alá akar írni. Nem mérhető fel, hogy ezer, tízezer százezer vagy több aláírás veszett el emiatt csak az utóbbi három hétben, de vélhetően nagyon sok. A kezdeményezés elindítói megteszik ezzel kapcsolatosan a megfelelő lépéseket, egyelőre

azt kérik a hibát észlelőktől, fényképezzék le a képernyőt,

és küldjék el a screenshot-ot hibasoldal@gmail.com e-mail-címre.

„Minél nagyobb tömegben tudunk bizonyítékot összegyűjteni ebben a fiókban, annál jobban megáll a jogi érvelésünk Brüsszellel szemben. Ezt a lehetőséget pedig adjuk tovább, hogy minél nagyobb esélyünk legyen” – hangsúlyozza a kampányfőnök. 

„Annak ellenére, hogy Stockholmtól, Szicílián keresztül, Székelyudvarhelyig páratlan összefogás valósult meg, a gyurcsányista párt még ekkor is képes belecsinálni a becsületbe” – mondja Pesty annak kapcsán, hogy Bauer Tamás DK-s politikus az Átlátszó.hu portálnak úgy nyilatkozott, hogy „ez az akció nem kaphat többségi támogatást az EU-ban”. Bauer ebben a cikkben azt is fejtegette, hogy az ellenzéki pártok egy része is átvette a Fidesz „nacionalista” megközelítését.

„Bauer véleményéből süt a '70-es évek diktatúrájának áporodott légköre” – mondja lapunknak Pesty. „Mint kampányfőnök, nem engedhetek meg magamnak belpolitikai megnyilvánulásokat, de az utolsó tizenöt órában nem tudom megállni, hogy ne tegyem szóvá, hogy Gyurcsányéknak semmi sem drága, és egy tizenötmilliós nemzeti összefogásba rúgnak bele”. 

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Bauer Tamás DK-s politikus az Átlátszó.hu portálnak úgy nyilatkozott, hogy "ez az akció nem kaphat többségi támogatást az EU-ban". Bauer ebben a cikkben azt is fejtegette, hogy az ellenzéki pártok egy része is átvette a Fidesz "nacionalista" megközelítését."

Nem térhetnek le a vonalas ideológiáról, miszerint a nemzet = nácizmus. Képesek szofisztikáltan körülírni mindent, de a bolsevikek valójában szögegyszerűek.

Tényleg nem tudom megérteni, hogy a DK-nak ez a féregkedése mitől lehet szimpatikus egyeseknek. Miért rossz az bármelyik DK-s szavazónak, hogyha a székelyek esetleg nagyobb autonómiát kapnak? Miért "nácizmus" ez?

Az összes többi pártfigura is beállt a kezdeményezés mögé, pedig ők sem szeretik sem a Fideszt, sem Orbán Viktort. Ők is nácik lennének, ezen logika szerint?

Ez szerintem is baromság, teljesen fölösleges vádaskodásnak tartom. Nagy a roham az utolsó napokon, és nem bírja a rendszer a terhelést, ilyen szokott történni (black friday webshopoknál pl.).

A kampány nagyon későn indult be, ez a fő gond.

Tegnap én is aláírtam "egye fene" - alapon, de az az igazság, hogy inkább pr-akció, a gyakorlatban nyilvánvalóan el fog bukni. PR akcióként meg elég bénán lett megszervezve. Hol vannak pl. a dél-tiroli támogató aláírások, vagy akár a szlovákiaiak?

Válaszok:
Megtalálta | 2020. május 7. 16:27

Rendben, de ugye látod, hogy 20 000 aláírás is egy vicc...

Dehogy!

Köszönjük amit tettél az aláíráősok ügyében!

Részemről a döntő érv, hogy végül aláírtam, az volt, hogy Gyurcsányék ellenzik. Az olyan rossz ügy nem lehet. Érezzék a törődést.

Tudod, hogy van az: sok lúd disznót győz.

A Szél Berni sikerét. Ezt ugyanis aláírta, úgyhogy keblemre!

Szerintem nem sikerült rosszul. Rengetegen kiálltak a kezdeményezés mellett, liberálisok, baloldaliak,különféle közéleti szereplők, politikusok is. Csak a DK nem volt hajlandó, és szerintem ezt alaposan benézték. Azt hitték, hogy majd ezt is bojkottálni fogja mindenki, az MSZP-től a Jobbikig. Ráadásul irtó gyenge nácizással próbálják most kimagyarázni ezt.

A DK ezek után joggal érdemli ki mindenki megvetését. Talán most lehetne teremteni egy minimális egy nemzeti konszenzust, miszerint a HATÁRON TÚLI MAGYAROK IS MAGYAROK! És aki ezt kétségbe vonja, az kiírja magát a közéletből!

Bauer Tamás DKss politikus az Átlátszó.hu portálnak úgy nyilatkozott, hogy ,,ez az akció nem kaphat többségi támogatást az EU-ban,,

Szégyen az EU-ra nézve, hogy petíció kell ahhoz, hogy ezt a kérdést napirendre tűzze.
Ez is arra bizonyíték, hogy az EU pártideológia pártcsatározások színhelye, ahol Soros Györgynek több szava van, mint egy ország kétharmados kormányának.

A nácik szocialisták voltak.
A német nemzeti szocialista párt tagjai.
A nemzeti szocializmus a nácizmus.
A szocializmusnak két ága volt, az internacionalista és a nemzeti.
A nacionalizmus az nem nácizmus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés