Erdei kisokost indított a somogyi erdészet

2020. május 5. 12:31
A természetismereti tantárgyak oktatását segítenék.

Saját Facebook oldalán indított minden pénteken új résszel jelentkező sorozatot természetismereti témákkal a SEFAG Zrt. A sorozat célja az erdőkről és az erdészekről szóló ismeretek bővítése és erősítése. Az informatív szövegek a társaság által fejlesztett elektronikus tananyaggal együtt segítik több természetismereti tantárgy távoktatását.

A Somogy megyei állami erőket gondozó társaság saját közösségi oldalán megosztott témák az erdővel és életközösségével, valamint az erdészeti szakmával kapcsolatos érdekességeket bemutatnak. A megfelelő tagolásnak és a szakzsargont mellőző, egyszerű nyelvezetnek köszönhetően az oktató jelleggel készült információk könnyen befogadhatóak.

A hétről-hétre minden pénteken kikerülő új anyagok segítséget nyújtanak például a turistajelek helyes értelmezéséhez, az ízeltlábúak különböző csoportjainak felfedezéséhez, az erdőben zajló munkák megértéséhez és a SEFAG Zrt. egyes egységeinek, létesítményeinek megismeréséhez is.

A SEFAG Zrt. ismeretterjesztő sorozatának elindításával egyrészt a természeti és kulturális kincseink iránt érdeklődőknek, másrészt a jelenleg távoktatásban tanuló diákoknak és tanáraiknak szeretne segítséget nyújtani. 

Nem ez az első alkalom, hogy a társaság az iskolai tananyagokhoz kapcsolódó, azt kiegészítő és érdekesebbé tevő tudnivalókat oszt meg. Tavaly óta elérhető a somogyi erdő élővilágát, néprajzi és történeti érdekességeit gazdagon illusztrált formában, a magyar mellett angol és horvát nyelven bemutató e-tananyag.

A SEFAG Zrt. Somogy megyében 85 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

(forrás: közlemény)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés