Varga: 100 milliárd forintnyi uniós forrás számolható el a következő hetekben

2020. április 22. 9:21
Mivel ezeket a beruházásokat Magyarország saját forrásból megelőlegezte, a beérkező összeg a magyar költségvetést erősíti – mondta el Varga Mihály.

Idén az uniós források összege elérheti az 1300 milliárd forintot – tette hozzá a pénzügyminiszter szerdán a hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban.  

A miniszter közölte, hogy a pénzügyi akciócsoport ülésén áttekintették a költségvetés és az uniós elszámolások helyzetét. Varga Mihály hozzátette: bár az EU-ból továbbra sem érkezik konkrét támogatás a járvány elleni védekezéshez, Magyarország jelentős operatív fejlesztéseket valósít meg. Ezekhez ebben az évben eddig 300 milliárd forintnyi uniós forrás érkezett, és a következő időszakban is mintegy 100 milliárd forintra várnak. Ebben az évben mintegy 1300 milliárd forintnyi eredményesen elszámolható összeg érkezik majd be.

Magyarország megelőlegezi ezeket a támogatásokat, így a beérkező források a magyar költségvetés stabilitását erősítik. „A cél továbbra is az, hogy minden forrást biztosítani tudjunk a járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához, és a fejlesztéseink is  megvalósuljanak majd, a pénzügyi akciócsoport ezen dolgozik” – jegyezte meg.

(MTI)

 

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés