Ötven fertőzött az Egyesült Államokból Guatemalába hazatoloncoltak között

2020. április 20. 8:37
A guatemalai hatóságok csütörtökön felfüggesztették a toloncjáratok fogadását.

Ötven olyan embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje, akiket az elmúlt napokban az Egyesült Államokból hazatoloncoltak Guatemalába – közölte helyi idő szerint vasárnap Alejandro Giammattei guatemalai elnök.

A fertőzöttek zömét egy múlt hétfői járattal szállították vissza, 14-en pedig a rá következő napon érkeztek, és az elmúlt 24 órában mutatták ki náluk a fertőzést. A guatemalai bevándorlási hivatal szerint a keddi járattal 109 embert – 91 felnőttet és 18 kiskorút – szállítottak vissza. A fertőzötteket a karanténból kórházba szállították. Alejandro Giammattei szerint az elmúlt 24 órában 32 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a számuk 289-re nőtt, és heten haltak meg eddig.

Donald Trump amerikai elnök kormánya nyomást gyakorolt a guatemalai hatóságokra, hogy fogadják vissza a migránsokat, holott tartani lehetett attól, hogy ők behurcolják a vírust az országba az Egyesült Államokból, ahol a világ országai közül a legsúlyosabb a járványhelyzet. A migránsok körében előforduló tömeges fertőzések miatt a guatemalai hatóságok csütörtökön felfüggesztették a toloncjáratok fogadását.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés