Joe Biden: Az amerikaiak szavazhatnának levélben az elnökválasztáson

2020. április 5. 22:34
Az egykori alelnök felvetette azt is, hogy nem kellene megtartani a demokraták elnökjelölt-állító konvencióját a nyáron a wisconsini Milwaukee-ban. Interneten keresztül lehetne megnevezni az elnökjelöltet.

„Azt hiszem, itt az ideje, hogy elkezdjünk gondolkodni azon, hogyan tartjuk meg a választásokat... Nagyrészt levélben, amely nem mindenkinek a legkedveltebb módszere. Hogyan is fogjuk ezt megcsinálni?” – fogalmazta kérdésbe a sugalmazását a demokraták várható elnökjelöltje. Az egykori alelnök felvetette azt is, hogy nem kellene megtartani a demokraták elnökjelölt-állító konvencióját a nyáron a wisconsini Milwaukee-ban, hanem helyette virtuális konferencián, azaz interneten keresztül lehetne megnevezni az elnökjelöltet.

A konvenciót egyébként a járvány miatt éppen a héten halasztották el július közepéről augusztus közepére. Úgy vélekedett, hogy ha nem sikerül augusztusig gátat vetni az új típusú koronavírus-járványának, akkor sok delegátus és résztvevő egyszerűen nem tud megjelenni az eseményen. Bidennak az eddigi előválasztási eredmények alapján behozhatatlan előnye van vetélytársával, Bernie Sanders vermonti szenátorral szemben, és általános vélekedés szerint ő lesz Donald Trump amerikai elnök kihívója a november 3-án tartandó választáson.

Trump a héten többször is megerősítette, hogy a republikánusok megtartják az elnökjelölt-állító konvenciót. Ezt augusztus végén, az észak-karolinai Charlotte városában rendezik meg. „Augusztus végén lesz a konvenciónk, és úgy gondoljuk, hogy augusztus végére már jó helyzetben leszünk” – fogalmazott Trump szombaton is, utalva arra, hogy az egészségügyi szakemberek előrejelzései szerint a járvány augusztus végére már lecsillapodik. Trump és a republikánus politikusok ellenzik a levélben történő voksolást. Indoklásuk szerint ugyanis ez a szavazási módszer sok visszaélésre, csalásra ad lehetőséget.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés