Családi válságok veszélyhelyzetben: van segítség!

2020. április 1. 12:29
A most kialakult veszélyhelyzetben különösen fontos tudnia mindenkinek, aki fizikai vagy lelki bántalmazást szenved el, hogy van segítség.

Tizenöt évvel ezelőtt, 2005. április 1-jén kezdte meg működését a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatainak segítését szolgáló kríziskezelő hálózat részeként az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT), valamint hét krízisközpont.

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által működtetett, a bántalmazás áldozatait segítő OKIT munkatársai 2005 óta közel 220 ezer hívást fogadtak – közölték az évfordulón. Az elmúlt 15 év alatt 30 menekítést szolgáló férőhelyből 316 lett, a krízisközpontok száma 20-ra nőtt és 8 titkos menedékházzal is bővült az ellátórendszer. Mindezek mellett az elmúlt időszakban az emberkereskedelem áldozatainak fenntartott átmeneti szálláshelyek száma is megkétszereződött, 12-ről 24-re nőtt.

Tizenöt év alatt a szervezet működésének keretében több mint 16 ezer ember védett szállásokra való menekítése történt meg.

Napjainkra a fizikai és lelki bántalmazás témája a közbeszéd fontos részévé vált, ami módot teremt arra, hogy mind többen merjenek segítséget kérni. 

A most kialakult veszélyhelyzetben különösen fontos tudnia mindenkinek, aki fizikai vagy lelki bántalmazást szenved el, hogy van segítség: az ellátórendszer szakképzett munkatársaival továbbra is az áldozatok rendelkezésre áll, az OKIT éjjel-nappal hívható telefonszolgálata a nap 24 órájában fogadja a hívásokat.

Az OKIT országosan hívható ingyenes száma: +36-80-20-55-20 

A 15 éves OKIT igazgatójával, Boglacsik Tímeával a Mandiner januárban készített interjút, ami itt érhető el.

csalad.hu-n megjelent interjúja ezen a linken érhető el


Bővebb információk: www.kapcsoljegybol.hu

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Átlagosan elő kell venni az átlagosan 15.000.000 ft-os megtakarítást, oszt évekig lehet megélni belőle.
Átlagosan tehát semmi probléma.
Átlagosan.

Házmesterek, jelentsetek fel ezért is!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés