Orbán és Matolcsy ne nyavalyogjon, hanem dolgozzon

2020. február 28. 11:39

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
Sikerült történelmi mélypontra küldeni a forintot.

„Péntek reggel már meghaladta a 340 forintot az euró ára. A korábbi mélypont 340,3 volt, az új negatív rekord 340,52 forint.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor és Matolcsy György bűne lesz, ha megroppan a magyar gazdaság és folyamatosan gyengül a forint. A kormánynak nem érdeke javítani a magyar emberek helyzetén, pedig ideje lenne szembenézni azzal, hogy a folyamatos pénzromlás milyen áldatlan és kilátástalan helyzetbe hozza az országot és lakóit.

A forintválság megállításához átgondolt gazdaságpolitika és az euró bevezetése lenne szükséges, de Orbánék alatt egyikre sincs kilátás, mert a miniszterelnök és a jegybankelnök inkább hagyja, hogy haverjaik játszadozzanak a forinttal.”

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ország és lakói olyan "áldatlan" állapotban vannak, hogy a koronavírus okozta pánikban sikerült teljesen lerabolni áruházakat, így hó végén...

A Dékások amikor vezetőik hatalmon voltak bebizonyították, hogy halvány gőzük sincs a kormányzáshoz, a gazdaság működtetéséhez. Majdnem csődbe vitték az országot. A forint árfolyamát az MNB csak súlyos költségek árán tudta a megfelelő sávba tartani a legtöbbször elhibázottan. Ennek lett a következménye a devizában történő eladósítás is, továbbá az export visszafogása, az import növekedése.
Ebből eredően jobban tennék, ha meghúznák magukat, mert egy diktatúrában már sokan közülük a börtönben ücsörögnének.

,,euró bevezetése lenne szükséges,,

2007-2008 évben kellett volna bevezetni az eurót, amikor 2002 évben a kormányzás átvételekor megvoltak az alapok. Ez azonban 2006 évre lerombolták. Ebben legjobban a Gyurcsány kormány serénykedett, akik most is ott devendéroznak az adófizetők pénzén a DK-ban. Holott börtönbe lenne a helyük.

Mivel nem mindenki tudja miről van szó, tegyük hozzá a rövid értelmezést.

,,A carry trade olyan hosszú távú kereskedési stratégia, amely a devizák kamatkülönbözetére épül.

Aki már vett fel svájci frank alapú hitelt, az egy klasszikus carry trade ügyletet hajtott végre.

A carry trade lényege, hogy egy alacsony kamatozású devizában hitelt veszünk fel, és a pénzt elhelyezzük egy magas kamatozású devizában. A betéti kamatból kifizetjük a hitel kamatát a többi pedig nyereség.,,

A DK összeért Mennyi Rolanddal:-))))
Ez már vicc kategória:-)))))

,,Korrekt cikk a mostani gyengülésről...,,

Attól függ merről nézzük. Nekem nem tűnik teljes mértékben korrektnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés