Bűnösnek találták Harvey Weinsteint

2020. február 24. 18:20
A korábbi producerre öttől huszonöt évig terjedő börtönbüntetés vár.

Harvey Weinsteint, – a hollywoodi bukott titánt – akinek a fiatal színésznők utáni vágyakozása elindította a #MeToo mozgalmat, a New York-i bíróság bűnösnek találta – írta a The Guardian. A Miramax stúdió alapítóját több mint 80 nő vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket. Ahogy korábban mi is megírtuk, Weinstein az őt vádló nők közül korábban már többel megegyezett peren kívül, de ezzel a büntetőpert nem sikerült megszüntetnie, csak a polgári peres eljárást.

Weinsteint egy rendbeli nemi erőszakkal, egy rendbeli orális szexre való kényszerítéssel vádolják, emellett három további vádpont is van, melyek viszont csak akkor „állnak meg”, ha ez első kettőből legalább egy esetben bűnösnek mondják ki Weinsteint. A korábbi producerre így is öttől huszonöt évig terjedő szabadságvesztés vár.

Abban az esetben, ha a korábbi producerre visszaesőként bizonyították volna rá a nemi erőszakot, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatott volna. Ehhez azonban Annabella Sciorra és Rosie Perez színésznők vallomásai jelentették volna az alapot, mely ügyeket magukban nem lehetett tárgyalni, hiszen túl régen történtek.

 

 

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ránézésre helyből öt év!

Holywood ura volt egykoron, ma már börtönben alszik.

Ki is volt a ma is aktív magyar politikus, aki a fürdőben orgiázott kiskorú fiúkkal, aszt a rendőrök meg közéjük csaptak?

Rafinált húzás volt W. részéről, hogy egy női ügyvédet bérelt fel. A járókeret gondolom ugyanígy az érzékenyítés része volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés