A hanaui áldozatokra emlékeztek több német városban

2020. február 21. 9:06
A megemlékezésen többen a náci ideológia ellen is tiltakoztak.

„Berlinben a Brandenburgi kapunál tartottak virrasztást a Hanauban elkövetett terrortámadás áldozataira emlékezve – számol be az Euronews

Egy szélsőséges német férfi tíz embert, főleg törököket és kurdokat ölt meg, mielőtt magával is végzett. A megemlékezésen többen a náci ideológia ellen is tiltakoztak. A súlyos merénylet helyszín, Hanau városában is virrasztást tartottak, Frank-Walter Steinmeier német államfő és Volker Bouffier, Hesse tartomány vezetőjének részvételével, Bouffier a társadalmi összefogás fontosságát hangsúlyozta beszédében.

Mindent meg kell tennünk, amit csak bírunk, hogy mindenkit biztosíthassunk, ebben országban bárki félelem nélkül élhet. nem hagyhatjuk megosztani magunkat. Mindannyiunknak össze kell tartanunk, főleg egy ilyen szörnyű órán. És ezért teszünk meg mindent, hogy szembeszálljunk azokkal, akik úgy hiszik a gyűlölet, a lázítás, sőt az erőszak felhasználásával tudják megváltoztatni a társadalmat” – mondta Volker Bouffier, Hesse tartomány kereszténydemokrata elnöke.

A német rendőrság terrorcselekményként kezeli a gyilkosságokat. Az elkövetőről azóta kiderült információk alapján rasszizmus motiválta a mészárlást. A 43 éves férfi korábbi videóiban a fehér bőrű emberek felsőbbrendűségéről beszélt, illetve arról, hogy meg kell semmisíteni azokat, akiket nem lehet kitoloncolni Németországból.”

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Mindent meg kell tennünk, amit csak bírunk, hogy mindenkit biztosíthassunk, ebben országban bárki félelem nélkül élhet."

Az őslakos németek is? Vagy az ő esetleges félelmük az ellenőrizetlen migrációtól már önmagában is a legsötétebb időket idézi fel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés