Macron visszaszorítaná az iszlám szélsőségességet Franciaországban

2020. február 19. 7:02
„Nem engedem meg, hogy bármely külföldi ország kulturális, vallási vagy identitásalapú szeparatizmust szítson köztársaságunk területén” – fogalmazott a francia elnök.

Emmanuel Macron francia elnök által bejelentett intézkedések által a kormánynak nagyobb hatásköre lesz Mulhouse városban az iskoláztatásban, a mecsetek finanszírozásában és az imámok képzésében. Fel fogja venni a küzdelmet az arra irányuló külföldi beavatkozással, hogy a muszlimok miként gyakorolják vallásukat, és hogyan szerveződjenek meg a vallási intézmények a szekuláris országban.

„Egyesek ugyanis a vallás nevében szakítani akarnak a köztársaság törvényeivel” – hangoztatta. Az államfő bejelentette, hogy véget akar vetni annak az 1977-ben bevezetett programnak, amelynek keretében kilenc külföldi ország tanárokat küldhet Franciaországba nyelvtanítás és kultúraoktatás céljából, és ezeket a tevékenységeket a francia hatóságok nem ellenőrzik. Ezen államok között van Algéria, Tunézia, Marokkó és Törökország. A program keretében évente 80 ezer új diákot oktatnak. Ehelyett Franciaország kétoldalú megállapodásokat akar kötni ezekkel az államokkal, és szeptembertől már ellenőrzést gyakorolna az ilyen nyelv- és kultúraórák felett.

Törvény készül arról, hogyan tegyék átláthatóvá a mecsetek finanszírozását. Macron arra kérte a franciaországi muszlim tanácsot (CFCM), hogy emelje az imámképzés színvonalát, ugyanis meg akarják szüntetni azt a gyakorlatot, hogy muszlim államok küldhetnek imámokat Franciaországba. Egyetlen állam van, amellyel még nem sikerült megállapodni ezekről a kérdésekről: Törökország – mondta.

„Törökország választhat, hogy elfogadja ezt, vagy nem, de nem engedem meg, hogy bármely külföldi ország kulturális, vallási vagy identitásalapú szeparatizmust szítson köztársaságunk területén. Francia földön nem tűrhetjük meg a török törvényeket” – szögezte le.

(MTI)

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a hajó már elment.

Mindjárt kapsz egy 7-es cikkelyt.

Mindjárt kapsz egy 7-es cikkelyt.

Kb 40 évvel ezelőtt kezdődött.
Mostanra eldőlt.

Ez a cikk remekül bemutatja a helyzetet. Macronnak el kéne küldeni:
https://bor.mandiner.hu/cikk/2..

A térképen még Franciaország szerepel.........., de a tervezett intézkedések is megalapozottá teszik a kérdést, meddig? Német elemzések szerint, Németországban 2050-ben már csak a lakosság fele lesz német, most huszonhárom százalékos a nem németek aránya. Ha még mellé tesszük a németek 1.2-es és a bevándorlók 2.8-3.2 között mozgó szaporodási rátáját, nem kérdés, hogy kinek a javára fog eldőlni a mérkőzés.

A francia mutatókat nem ismerem, de talán ott sincs túl nagy eltérés az arányokat illetően. Az említett arab országok ontják magukból a francia nemzeti tartalékot.

Az már csak egy pimasz megjegyzés, hogy a demokrácia idol Franciaországban korlátozzák a kisebbségi jogokat........

Még annyit, hogy hol vannak a francia, no meg a "magyar" jogvédő szervezetek, fenntartójuk, Soros miért nem tiltakozik? Meg Brüsszel, Merkel, a spanyol, a holland, az olasz és svéd kormány?

Most, miután ez a projekt nem zavart el elég zsidót. Ugyanis:

Az izraeli miniszterelnök, Ariel Sharon, arra szólította fel a franciaországi zsidókat, hogy költözzenek azonnal Izraelbe elmenekülendő az antiszemitizmustól.

Az American Jewish Association jeruzsálemi értekezletén beszélt arról, hogy a zsidóknak mindenhonnan a világból Izraelbe kell költözniük, amilyen hamar csak lehetséges.

Hozzátette: azoknak, akik Franciaországban élnek, a költözés elkerülhetetlen, mert a zsidók elleni erőszak ott növekedik.

Látjuk a legvadabb antiszemitizmus terjedését Franciaországban - mondta Sharon.
(A BBC News tudósítása 2004. július 14-én)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés