A magyar politika abszurditásáról

2020. február 16. 21:52

Jámbor András
Facebook
Az ellenzék örülhet a volt MIÉP-es politikus győzelmének a korábbi Sztálinvárosban.

„A magyar politika abszurditását, tényleg jól mutatja, hogy mindenféle gúny nélkül le lehet azt a mondatot írni, hogy az ellenzék örülhet a volt MIÉP-es politikus győzelmének, a korábbi Sztálinvárosban, ahol egy mérsékelt konzervatív helyi polgármestert győzött le, hiszen ezzel erősödött a baloldaliak, szociáldemokraták, a liberálisok a mérsékelt konzervatívok, és a jobboldal összefogása a kormányzó szélsőjobboldallal szemben :O ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Némi (?) csúsztatás persze van a szövegben, de végülis nagyjából helytálló: ezt az abszurditást főztétek ki.
Ezt már csak azzal lehet fokozni, hogy ezt ugye önkormányzati tanácsadóként írod: annak a főpolgármesternek (és sleppjének) adsz "tanácsokat", aki legutóbb az MSZP miniszterelnökjelöltjeként indult egy 0%-os párt politikusaként.

Igen, hát ez elég abszurd, de Churchill már 80 éve szalonképessé tette. Önmagában ezen röhögni vagy botránkozni, nem lesz elég a hatalom megtartásához. Ezek összejöttek, bedarálták a Jobbikot, most a FIDESZ-nek kellene valamit változni. Jó, Mészáros Lőrincből már soha nem lesz egyszerű gászerelő, de Habonyt még ki lehetne rúgni.

Rákosi elvtárs pajtás adta nekik a példát:
A magyarországi kommunista vezető, Rákosi Mátyás, a következő magyarázattal szolgált egy amerikai újságírónak: Nézze, ezek a kisfasiszták valójában nem rossz emberek. Tudja, őket belekényszerítették a fasizmusba. Ezek soha nem voltak aktívak benne. Most csak annyit kell tenniük, hogy aláírnak egy hűségnyilatkozatot és mi beléptetjük őket. (212.old.)

Idézi Jan T. Gross, a Princeton Egyetem tanára abban a tanulmányában, ami a Dark Times, Dire Decisions, Jews and Communism (Sötét idők, súlyos döntések, a zsidók és a kommunizmus), Oxford University Press, 2004 című tanulmánykötetben jelent meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés