Drezda 75

2020. február 14. 9:06
A polgári lakosság körében hatalmas pusztítást okozó drezdai bombázások 75. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a német városban.

A szövetségi elnök és a polgármester is arra hívta fel a figyelmet beszédében, hogy szembe kell szállni azokkal, akik gyűlöletkeltésre, a náci bűnök relativizálására használják a légitámadások emlékét – írja az Euronews.

Ezen a napon csak akkor gyászolhatunk méltóságteljesen, és csak az jelent garanciát arra, hogy Drezda nem pusztul el újra, ha kéz a kézben állunk. De városunk pusztulása elkezdődik, amint az emberek bőrszínük, vallásuk, hitük, nemük vagy életmódjuk miatt ellenszenvvel viseltetnek, ellenségesek lesznek egymás iránt” – fogalmazott Dirk Hilbert.

Az 1945. február 13-án kezdődött háromnapos bombázásnak 25 ezer drezdai esett áldozatául

Frank-Walter Steinmeier a szövetséges bombázására emlékezve hangsúlyozta, „mindkettőre emlékezünk: a német városok lakosságának szenvedésére és arra a szenvedésre, amelyet németek okoztak másoknak. Ezt a szörnyű háborút németek kezdték és németek milliói vettek benne részt.

Ezért ma egészen világosan akarok fogalmazni” – folytatta. „Nekünk, demokratáknak szembe kell fordulnunk mindazokkal, akik manapság a drezdai bombázások áldozatait felszámítják Auschwitz halottaival szemben, hogy viszonylagossá tegyék a németek bűneit. Hangosan és határozottan ellent kell mondanunk mindazoknak, akik meghamisítják a történelmi tényeket” – jelentette ki a német államfő.

Az AfD társelnöke a minap 100 ezer halottról beszélt.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Foszforbombákkal megszórni menekültekkel teli, légvédelem és óvóhelyek nélküli várost a legbiztosabb jele annak, hogy az angol hadseregben szép számban szolgáltak pszichopata tömeggyilkosok. Az emberiség ellenes bűncselekmény kármentése a 25 ezres kamu áldozatszám. A bombázás utáni hetekben a német hivatalos szervek még 135 ezer eltűntet kerestek. Ráadásul a menekültek folyamatos érkezése miatt tízezrek jelenlétéről még ismeret sem lehetett, őket senki nem kereste később. Drezda bombázásának szadista mellékszála, hogy itt bizonyították be, mennyire hatékony az időben eltolt két légicsapás. Az első támadás tűzvészét fékező tűzoltók és civilek a három órával később érkező második légicsapásban mind ottvesztek, és elszabadult a pokol. Ha valaki látott már (igaz nehezen megtalálható) képeket a városról másnap, nehezen hiszi a 25 ezres áldozati számít. annál is inkább mert Drezda után tíz nappal a szadista brit tömeggyilkosok egy másik, addig érintetlen német várost perzseltek fel. Pforzheim 60 ezer lakosából 20 ezer halt meg, a város épületeinek 85%-a semmisült meg. Drezdában az épületek 60%-a pusztult el és orrba vágom aki elhiszi, hogy a lakosság csupán 2,5%-a halt bele az eszement pusztításba- a drezdai ártatlan áldozatok száma 200 ezer körül lehetett.

Valóban az angol tábornokok mellett az amerikaiak közül is fel kellett volna lógatni párat a háború után...

Te úgy lehetsz sváb, mint ahogyan Soros magyar.

Az a rossz hírem, hogy te szaggatod le magadról- erőltetni meg nem lehet a nemzeti érzést...

A világ nem az óvoda homokozója. Itt nem az számít ki kezdte, hanem hogy ki mit csinált. A szómágia itt nem működik...

A mozaikokat egymásutániságban összerakva erősen esélyes az elmélet:
A. Hitlert a Sidney Warburg nevű ügynök közvetítésével azért hozták létre, hogy végérvényesen tönkretegye Németországot
Drezda, tűzvihar terrortámadás után: "A járda szélén egy emberforma alak ül. 60 cm-esre összezsugorodva...".

"Kik is alkalmazzák a szemet szemért elvet? A keresztények?"

NE teologizálj, vakhangya. NEM szabad ezt a kérdést megpróbálnod vallási irányba , vagyishogy explicite keresztények elleni kritika irányába hajlítanod, habár Niedermüllerileg az megjelölt irányotok.

A "szemet szemért" elvet úgy tudhatom elvetik Jézus követöi Újszövetségisták! Ó- . Igen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés