Hidvéghi: A Néppárt az elmúlt időben sokat sodródott a baloldal felé

2020. február 10. 13:01
Nyilvánvaló baloldali érdek, hogy belső konfliktusokat, megosztottságot generáljanak – fogalmazott a Fidesz EP-képviselője.

A szuverenitás védelme, az európai nemzetek Európájának a képviselete, a migráció elleni fellépés és a kereszténydemokrata politika – mi ezért harcolunk és úgy látjuk, hogy a Néppártban ezek az értékek meggyengültek – jelentette ki Hidvéghi Balázs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

A Fidesz EP-képviselője szerint látszik, hogy az Európai Néppártban van egy megosztottság, ami kiderült a néhány héttel ezelőtti jogállamisági témával kapcsolatos szavazásnál is. Hozzátette, hogy a Néppárt az elmúlt időben sokat sodródott a baloldal felé és ott szeretett volna mindig megfelelni.

Azzal kapcsolatban, hogy mi a Fidesz motivációja a Néppárt belső megváltoztatásával kapcsolatban Hidvéghi azt mondta: „az a motiváció, hogy minket ebbe a pártcsaládba Helmut Kohl hívott meg, hogy ez az a kereszténydemokrata unió, amely megalapozta az Európai Unió megalapítását az ötvenes években. Az a motiváció, hogy nem szeretnénk és nem fogjuk könnyen feladni ezt a politikai küzdelmet, mert azt gondoljuk, hogy az lenne a jó Európának, a nemzeteknek és a magyaroknak is, ha az EPP egy karakteresebb, bátrabb, jobboldali politikát folytatna és merne beszélni a saját értékeiről, nem pedig igazodni próbálna mindig a balliberális elvárásokhoz”.

Sok szempontból csalódást keltő volt az, ahogy Manfred Weber vezetésével az Európai Néppárt az utóbbi időben manőverezett – jelentette ki az EP-képviselő, hozzátéve: a választási eredmény is részben ezt mutatja. Szerinte egy sokkal bátrabb, fantáziadúsabb és jobb vezetésre van szükség ahhoz, hogy az Európa előtt álló nagy ügyekben józan döntéseket lehessen hozni – mondta Hidvéghi.

Judith Sargentini azon felvetésére, miszerint a Néppárt türelme a „Lex Ceu-nál” fogyott el, a Fidesz EP-képviselője úgy reagált: „látható, hogy a baloldali politikusok részéről szakadatlanul folyik az a nyomás amelynek célkeresztjében a a Néppárt áll”. Hozzátette, hogy szerinte ezek a törekvések a Néppárt meggyengítésére irányulnak. „Nyilvánvaló baloldali érdek, hogy belső konfliktusokat, megosztottságot generáljanak” – fogalmazott. Ezzel szemben a Fidesz azért küzd, hogy a Néppárt döntse el végre, hogy miről mit gondol és a jobboldalon keressen szövetségeseket – zárta gondolatait Hidvéghi Balázs.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés