Rasszizmus miatt felfüggesztett börtönt kapott a jobbikos képviselő

2020. február 7. 14:10
Az újpesti képviselő tunéziai turistákat vert össze.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy jobbikos képviselő – írja a Pesti srácok.hu.  A vádirat szerint Szabó Balázs képviselő és társai sörösüveggel és kavicsokkal dobáltak, majd vertek meg tunéziai fiatalokat, akiket közben „takarodjatok az országból” felkiáltással szidalmaztak. A II. és III. kerületi bíróság február 5-én két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönre ítélte három rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt az ellenzéki képviselőt és vádlott-társait.

Az elítéltek fellebbeztek, így az ügy másodfokon folytatódik. Szabó Balázs Újpest 10. számú egyéni választókörzetének – egyben települési kompenzációs listás – jelöltje volt. A politikus a Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik, és az UPK (Újpestiek Közössége) szervezetek alkotta ellenzéki összefogás támogatásával indult. Az őszi önkormányzati választáson képviselővé is választották.

Az ellenzéki politikus jelenleg a Közművelődési és Oktatási Bizottság alelnöke, illetve a Pénzügyi és Költségvetési, a Népjóléti és Lakásügyi, a Gazdasági és Tulajdonosi, valamint a Közbiztonsági (!!!) Bizottságnak is tagja. Szabó zűrös ügyei várhatóan az elsőfokú ítélet kimondása után sem fogják zavarni az ellenzéki összefogást és a momentumos polgármestert – írja a Pesti Srácok.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Másodfokon szigorítani és letöltendőre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés