Gyöngyöspatára hívták Orbán Viktort

2020. január 29. 11:10
Nyílt hangvételű, őszinte beszélgetésre hívta a helyi roma önkormányzat a magyar kormányfőt.

Mint Facebook-oldalukon azt jelezte a helyi roma önkormányzat, „2020. február 1-jén 14 órakor a roma gasztronómiai hagyományoknak megfelelő szerény vendéglátással” készülnek, erre meghívják a helyi roma közösséget, valamint többek között Orbán Viktor miniszterelnököt és Hevér Lászlóné polgármestert is.

Ezt azért rendezik meg, „hogy egy nyílt, baráti hangvételű, őszinte beszélgetést folytathassunk a miniszterelnökkel és más, az ügyünkben megszólalókkal”, ugyanis szerintük eddig csak a TV képernyőjén keresztül üzengettek nekik, és most pedig levelezgetni szeretnének velük.

Úgy fogalmaznak: „Mi megtesszük az első lépést.” Azt azonban a sajtómunkások nagy bánatára leszögezik: az esemény nem sajtónyilvános. A meghívót Csemer Géza elnök írta alá.

Arról nincs információnk, hogy Orbán Viktor elfogadja-e a meghívást, azonban egy másik szerdai hír szerint Orbán Viktor szombaton Portugáliába utazik, így valószínűleg nem lesz kormányfői látogatás Gyöngyöspatán.

(Mandiner)

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Inkább a Lauder vagy a CEU tanári karát kellene lehívni egy kis önkéntes munkára a helyi iskolába. Csatlakozhatnának a Helsinki Bizottság és a TASZ munkatársai is. Részesítsék megfelelő minőségű oktatásban ők a szerencsétlen szegregált gyermekeket.

nem fog ráérni egyik sem...

De gumicsontnak nagyon jó!

Jónak tartom a megbeszélést, azonban a meghívással körültekintőbben járhattak volna le.
A Reneszánsz Roma Műhely Alapítvány elnöke Csemer Géza és az alapítvány székhelye Budapest, Haris köz 3/a. Így lehetősége lett volna Orbán Viktorral egyeztetni az időpontot. Így azonban megint a firkászoknak dobott egy gumicsontot, ha Orbán Viktor előre lefixált munkája miatt nem tud részt venni.

Szerintem jó jel. És külön plusz, hogy kizárják a sajtót.

Ezt a levelet természetesen nem a romák írták, hanem valamelyik S.-ista szervezet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés