Isten látja lelkem én nem akartam Norbi ügyben posztolni

2020. január 23. 22:37

Jámbor András
Facebook
Beszéljünk a fogyasztásról.

„Isten látja lelkem én nem akartam Norbi ügyben posztolni, mert olyan releváns mondásom nem volt, de az előbb szembe jött velem egy hirdetés, ami asszondja:

»Nekünk fontosak a nők, úgyhogy küld a Norbi szót el sms-ben és ajándékot kapsz.«

Úgyhogy egy kicsit beszéljünk a fogyasztásról, mármint nem az Updateről, bár nyilván a fogyasztás is egy fogyasztás, azaz üzlet. Arról beszéljünk, hogy amikor a Coca-Cola kiposztolja, hogy nekünk mindegy milyen vagy kövér meg karcsú kólás üvegekkel, akkor tényleg így leolvad az arcom.

Mert hát persze, hogy mindegy a Coca-Colának, hogy milyen vagy, vagyis statisztikailag az a jó nekik, ha jó kövér vagy, mert akkor jó eséllyel az ő kis pénztárcájuk is jó kövér lesz. Ugyanis a Coca-Cola az egyik legparább cég a klímaváltozás és a hulladéktermelés szempontjából, és úgy fogyasztja az ivóvizünket, mint Karcsi bácsi az Unikumokat a Tisza-presszóban itt a Baross utcában. Mindemellett pedig ennek az undorító cégnek a legismertebb terméke úgy hizlal mint 10 disznótoros.

Nyilván van probléma azzal, hogy a modern testkép kultúra azt üzeni, hogy az a jó ember aki vékony. De azzal is van probléma, ha a nagy cégek akik felelnek az elhízásért azt mondják, nincs gond az elhízással, és feministának állítják be magukat, miközben valójában csak a lelkeden keresztül próbálnak felhizlalni és megvenni. Kicsit úgy mint a disznókat a vágóhíd előtt. Csak itt szerencsére csupán a pénztárcádat, vágják meg, meg persze a bolygónkat.

Van gond az elhízással. Azzal nincs gond, ha valakin van 10 kiló felesleg, azzal van gond, hogy évről-évre a fejlett világ lakosságának egyre nagyobb része hízik el, és nem a jólét miatt hízik el, hanem azért, mert a nagy cégek szarral etetnek minket. Pont azok híznak el, akik nem tudják megvenni a jó minőségű élelmiszert. Olyan olcsó alapanyagokból rakják össze a termékeiket, amik iszonyatosan károsak az emberre.

De persze jönnek az ilyen türhő parasztok mint Norbi, és nem azoknak esnek nekik akik ezt előállítják, hanem a szerencsétlen kismamáknak, akiket a fogyasztói társadalom így is szarrá sokkol, hogy van rajtuk 5 kiló súlyfelesleg, és rossz és haszontalan emberek ettől. És nyilván azért neki esik Norbika a valós mérgező cégekkel szemben, mert ők az Update és a többi fogyasztóipari cég célcsoportja, a Coca-Cola meg pont király Norbinak, mert legyártja az ügyfeleket.

Bónuszként pedig miközben elhízunk ettől a sok szartól, aközben iszonyatos mértékben éljük fel a bolygónk erőforrásait, a vizünket, termeljük a szemetet, és pörgetjük a fogyasztásunkkal az az ipart, ami előállítja a globális klímakatasztrófát.

De nyilván ha küldesz egy SMS-t a Norbi szóval kaphatsz egy ajándékot, amire semmi szükséged, ellenben nem lesz jobb a testednek, nem lett jobb a nők jogainak, és még a teljesen fölösleges termék megtermelésével egy kicsit még rosszabb lesz a bolygónak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazán kibírhattad volna...

"...és nem a jólét miatt hízik el, hanem azért, mert a nagy cégek szarral etetnek minket. "
Ez egyre inkább így lesz. Amúgy ez nem szar, csak nem kell belőle többet enni, mint amennyi kalóriát elhasználunk.

Rohadék magyarellenes uszító féreg.

Persze, mindenkinek igaza van, aki szerint a Norbi egy tahó, és más a probléma, mint amiről beszél, de ez annyira nyilvánvaló, hogy inkább elfelejteni kellene az egészet, és nem életben tartani azzal, hogy beszélünk róla.

Az ökumenikus imahétre tekintettel a Károliból idézve :-)
Péld 26
4 Ne felelj meg a bolondnak az ő bolondsága szerint, hogy ne légy te is ő hozzá hasonlatos;
5 Felelj meg a bolondnak az ő bolondsága szerint, hogy ne legyen bölcs a maga szemei előtt.

Azt hiszem, itt a 4.v. mutatja a helyes megoldást. Nincs módod elérni akármit mondasz, hogy a Norbi ne legyen bölcs a maga szemei előtt.

Már azt hittem, hogy egyetértek valamiben ezzel az ökörrel, de mégsem.

Döntsd el b.szki, hogy mit szeretnél és mire van esélyed. Egészségesebb és takarékosabb életet, kevésbé szennyezett környezetet? Egyetértünk. Van esély ma politikailag megsemmisíteni a Coca-Colát és a többi aljas és kétszínű világcéget? Hol látsz olyan tömeget, amely hajlandó kidobálni a világ nagyvagyonosait az irodatornyaik ablakából? Hol látsz olyan kormányt, amely hajlandó megverekedni velük, ki- és betiltani őket? Olyan is alig van, aki hajlik arra, hogy megadóztassa a szarennivalót, hogy versenyképes legyen vele a jobb, de ennek némileg nagyobb az esélye. Ehhez azonban erő kell, támogatás azoknak a pártoknak, akik hajlandók erre. Akkor minek tolod a szekerét olyanoknak, akiknek esze ágában sincs ilyesmit ígérni?

Milyen eszköz marad még? Le tudod beszélni az embereket arról, hogy ne igyanak kólát? Nem, mert neked csak pofád van, azoknak meg pénzük reklámra és propagandára. Arra talán van némi ráhatásod, hogy lebeszéld őket az elhízásról és akkor talán egyre kevesebb ember öblíti le a szart kólával és egyre kisebb lesz a Coca-Cola piaca.

De akkor ne mond, hogy "paraszt Norbi" és ne mentegesd magad, hogy "azzal nincs gond, ha valakin van 10 kiló felesleg". Meg "szerencsétlen kismamák ... akiket a fogyasztói társadalom ... szarrá sokkol, hogy van rajtuk 5 kiló súlyfelesleg". De bizony van vele gond, és bizony a fogyás és az egészséges életmód nem feltétlenül kellemes, van 'sokk', mint minden önmegtartóztatással.

Inkább kezdj el fogyni öregem, mutass példát magad az egészséges és takarékos életmódra, és kedvesen, de próbáld rávenni a feleségedet is, ha szülés után nem adja le a fölösleges kilókat. Kár nem ér vele benneteket, csak egészségesebbek lesztek, és óvjátok a Földet is.

Nem, az a fogyasztóceleb olyanokról beszélt, akik a szülés után elhanyagolják magukat és elhíznak, emiatt a férjük elhidegül tőlük és válás lesz a kapcsolat vége. Ez létező probléma, de csak egy töredéke az elhízással kapcsolatos problémáknak.

Az illető személye nem érdekes, de a téma, minden elhízással kapcsolatos téma nagyon is fontos. A reakciók is azt mutatják, hogy rengeteg Magyarországon az önigazoló, önbecsapó túlsúlyos ember. Ez az idióta kommunista is azzal mentegeti magát, hogy 10 kiló súlyfelesleg nem gond. Csak a Föld! Meg a kapitalizmus! Oldjátok meg, de nekem ne kelljen tennem érte semmi. A napiorbánból futja minden nap rántott húsra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés