Angol nyelvvizsga is vár Harryre és Meghanra?

2020. január 22. 7:45
Hiába az angolszász nexus, a letelepedéshez nekik is ugyanolyan procedúrán kell átesniük, mint másoknak.

A Magyar Nemzet szerdai cikke leszögezi: noha a brit királynő továbbra is az alkotmányos monarchia feje, így Kanada – és az egykori Brit Birodalomhoz tartozó többi domínium – államfője, örökösei semmilyen különleges bánásmódra nem jogosultak. A hercegi, de immár nem királyi fenség pár helyzetét tovább nehezíti, hogy az észak-amerikai ország ráadásul – Ausztráliával és Új-Zélanddal ellentétben – nem ismeri el a brit trónöröklési rendet, azaz a brit korona alá tartozó nemzetközösségi országok közül egyedül Kanadában nincs egyértelmű jogi helyzete az ő királyi fensége titulusról egyébként is lemondó házaspárnak.

A lap által idézett jogászok véleménye szerint ez röviden annyit jelent: Harrynek és Meghannek át kell mennie a szokásos bevándorlási eljárásokon. A szakemberek azt is kiemelik: a pár akkor járna jobban, ha főiskolai végzettsége miatt Meghan nyújtana be letelepedési kérelmet, míg Harry kísérő-eltartottként venne részt a folyamatban. A 38 éves egykori színésznő helyzetét az is könnyíti, hogy korábban már egy sorozat szereplőjeként vállalt munkát a juharfa-szirup országában.

Amennyiben Harry lenne a fő kérvényező, a helyzet bonyolultabb lenne, a napilap cikkében idézett Green and Spiegel bevándorlási ügyvédi iroda szerint előélete miatt a herceg egyáltalán nem számít versenyképes jelentkezőnek a jelenlegi szabályok szerint: a kanadai bevándorlási eljárás fő elve ugyanis az, hogy az országba érkező bevándorlók és menekültek többségét maga az állam, illetve a tartományok választják ki, legtöbbször végzettségük vagy munkatapasztalatuk szerint, így általában ők az átlagos kanadaiaknál jóval iskolázottabbak.

Végezetül a Magyar Nemzet cikke megjegyzi: francia nyelvismerettel a pár szert tehetne némi pluszpontra is, a szabályok értelmében azonban angol nyelvből mindenképp vizsgázniuk kellene, függetlenül attól, hogy az az anyanyelvük.

(Mandiner)

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Repedtsarkú szintén egybeírandó.

Azt megkülönböztetésül írja kisbetűvel, hogy nehogy "véletlenül" azt gondoljuk, hogy ő a mákgubó, vagy ha úgy jobban ismered grosvenor. :)

Egyébként tényleg kevered a bácsikat, pedig megnéztem 2015-től vagy itt.
Úgyhogy ismerned kell,
fidelitas-szekula-ilonah-telhetetlen dodót
hawkent-montenzuma-körkörös...miafenét
Vitézmunkásőr-banendiwheel...és még volt egy csomó neve.
mákgubó-mákvirág-grosvenor-neki is volt egy jó pár neve.

Az a nagy helyzet, hogy a tiéddel csak akkor találkoztam, amikor múltkor vitatkoztunk Meghanon. Jól meg is lepődtem, hogy milyen régi vagy. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés