Trump: Boszorkányüldözés az impeachment-eljárás

2020. január 21. 15:32
A klímaváltozással kapcsolatban az amerikai elnök azt mondta: „el kell utasítani a pusztulás örök profétáit, és apokaliptikus előrejelzéseiket”.

Bohózatnak, illetve boszorkányüldözésnek nevezte a hazájában ellene zajló alkotmányos felmentési eljárást (impeachment) Donald Trump amerikai elnök kedden a davosi Világgazdasági Fórumon. „Ugyanaz a boszorkányüldözés, amely már évek óta folyik, és őszintén szólva ez szégyenletes” – jelentette ki érkezésekor Trump újságírói kérdésre válaszolva.

Későbbi felszólalásában az amerikai elnök országa „látványos” gazdasági teljesítményét méltatta, a dereguláció, az adócsökkentés és az új kereskedelmi megállapodások fontosságát kiemelve. „Az amerikai modell ma példaértékű a világ számára” – közölte. Érintette röviden az éghajlatváltozás kérdését is, és hangsúlyozta, hogy „el kell utasítani a pusztulás örök profétáit, és apokaliptikus előrejelzéseiket, ők a múlt őrült jövendőmondóinak örökösei”. „Ez nem a pesszimizmus, hanem az optimizmus ideje. A félelem és a kétely nem jó gondolkodási folyamat” – mondta.

Hozzátette, az Egyesült Államok csatlakozni fog az ezer milliárd fa elültetését célzó globális kezdeményezéshez, amelyet most hirdetnek meg Davosban. „Elkötelezettek vagyunk Isten teremtményeinek, világunk természeti szépségének megőrzése iránt” – fogalmazott az elnök, aki elemzők szerint beszédében egyszer sem mondta ki azt, hogy „klíma” vagy „globális felmelegedés”.

Donald Trump a nap folyamán Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével is egyeztetni fog, egyebek mellett egy esetleges jövőbeli kereskedelmi egyezmény kérdéséről. „Remélhetőleg valamit sikerül elérnünk” – mondta. A négynapos, péntek estig tartó rendezvénysorozaton a politika, a civil társadalom és az üzleti élet mintegy háromezer döntéshozója vesz részt 117 ország képviseletében, köztük több tucat állam- vagy kormányfő. A találkozó központi témája a környezetvédelem, illetve a klímaváltozás elleni küzdelem.

(MTI)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az egésznek a lényege, minden tisztességes, konzervatív magyar számára is:
„Elkötelezettek vagyunk Isten teremtményeinek, világunk természeti szépségének megőrzése iránt” – és ennyi, grat, Donald!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés