Fogni kellene Orbán Viktor jeleit

2020. január 19. 10:29

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
Orbán nem fél, mert képes arra, hogy a választási eredményekből levonja a tanulságokat, s ezekkel felvértezve induljon tovább.

„A Zeitgeist, a korszellem vagy korhangulat a legfontosabb a politikában, márpedig fennáll annak a veszélye, hogy hangulatváltás előtt állunk, mely az ellenzéknek kedvezhet: protesthangulat alakulhat ki. De ez a kérdés még egyáltalán nem dőlt el, idén és a következő évben fog valamelyik irányba, vagy az ellenzék, vagy újra a kormányzati erők javára. Kulcsfontosságú ez az év, s az is tény, hogy ha a nemzeti politikai tábor nem változtat meg néhány dolgot a saját sorain belül, akkor abból még gond is lehet.

A következők kiemelését tartom fontosnak. Az első, hogy teljes nyíltsággal és őszinteséggel kell beszélni az összes témában: a saját koncepciónkról, világnézetünkről, s a kényes kérdésekre is választ kell és lehet adni.

Orbán Viktor ebben tökéletes példát mutatott: semmilyen kérdésben nem kertelt, nem próbált megfelelni egy kicsit sem a jelen lévő, természetesen döntően balliberális újságírók politikailag korrekt beszédmódjának, és az ebből fakadó, persze ki nem mondott, de mindig a levegőben érezhető elvárásainak. Ennek a nemzetközi balliberális nyomásgyakorlásnak egyébként rendkívül nehéz ellenállni, de Orbán bizonyította, hogy ezúttal is képes erre, mint már annyiszor az unióban is, sőt most már ezt magabiztosan, szinte természetes módon teszi. Valamint kényes, többek között személyi kérdésekre is kertelés nélkül felelt.

Csak hogy néhány példát említsünk a témák kendőzetlenül őszinte kezelésére, a tavaly őszi önkormányzati választások eredményeivel kapcsolatban önkritikus volt, kijelentette, hogy nem lehet mindig nyerni, a politikai ellenfél újra a pályára lépett, jelen van, időnként nyerhet is, de a versenyhelyzettől nem kell kétségbeesni, mert ettől demokrácia a demokrácia. Vagyis – és ez nagyon fontos – nem a nemzeti oldal szempontjából kedvező adatokkal hozakodott elő, nem azt bizonygatta, hogy a kormányoldal fölényesen megnyerte a választásokat.

Nem tette, nem tagadta le azokat az érzékeny veszteségeket, amelyek a nemzeti tábort érték ezen a választáson. Olyan politikai mentalitást mutatott, amely ízig-vérig demokrata, s főleg – Bibó után szabadon – nem fél. Nem fél, mert képesnek tartja magát arra, hogy a nem teljesen kedvező választási eredményekből tanuljon, levonja a tanulságokat, s ezekkel felvértezve, megújulva induljon tovább a demokratikus politikai küzdelembe. És még valami: megadja azt az ellenzéknek, ami az ellenzéké, tehát a száznapos türelmi idő nemcsak a kormánynak jár, hanem a fővárosi vezetésnek is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán számára a legfontosabb, hogy még egy darabig nála maradhatott a kasszakulcs, de rossz jel, hogy az emberei már így vagy úgy elkezdték elhagyni a süllyedő hajót.
Csak nehogy sikerüljön neki átjátszani a kasszakulcsot gyurcsányinak.
Mert a fideszbirka ezt sajnos nem látja.

Istenem!
Hát a döbrögik meg ezek 3 millióan lennének?
Kötve hiszem!

Talán nem is baj, hogy nem fogják.

Talán nem is baj, hogy nem fogják.

Teljesen igazad van, Tunya:

Orbán régen sem tudott, mára egészen biztosan nem tud pózolni, neki nem áll testhez a menő pojáca jellem-pótlék, elhízott, kipocakosodott, alacsony alkatával nyomába sem ér a sixpack-gyúró, hatásvadász Jobbikos minél-üresebbfejű-annál-agresszívebb kismalacnak és a díszmagyarban menetelő operett-vitézeknek.

Hiányoljuk ám velős véleményedett itt:

Szávay vs. Jakab – Jobbikos belháború a tisztújítás küszöbén https://mandiner.hu/cikk/20200..

Akkor hogyan is áll a mai fiatal generáció szemében a Mozgalmad?

Kpönyeget a Vonád váltott meg a Jákob Simon, többször is.

Az óvodás szintre már nem is kell reagálni. Mikor tagadhatatlanul sarokba szorítják érvekkel, mindig dedóba vált.

Idefigyelj, hékás, elmagyarázom, bár tudom, hogy nem az értéseddel van a baj, hanem a jellemeddel.

1. Magyarország beENGED kontrollált, nagyon alacsony számú, Magyarországon dolgozó vagy befektető állampolgárt. Hogy hányat és kit, az MO szuverén döntése, és ez így is marad.

2. Magyarország beFOGAD egy bizonyos létszámú, menedékre jogosan igényt tartó személyt, akik közöl egyesek Szerbián keresztül jönnek, oda nincs visszatoloncolási engedély, mert nem Schengeni övezet. Hogy ki kap menedékjogot, ki nem, az a magyar hatóságok döntik el. A magyarok ezen felül nem kérnek más EU-s országból átcsoportosított kvótás menekültet.

Az állítólagos ellentmondást a te gagyi tákolmányod.

Egyébként óvatos lennék a helyedben a migráció/migránsok és menedékjog/menekültek ilyen alpári és otromba, provokatív ócsárolásával. Nagyon, de nagyon pofára lehet esni az ilyennel.

Mindenki abból főz, ami van a kamrában. Nekik ez van. Nem probléma, csak ne kelljen enni belőle! :))

@cutcopy ezt írta, de nem értetted meg.
"ne legyen kétségünk, hogy kormányra is visszajönne a 2010 előtti elkúró brigád.."

Az természetes, hogy a világon mindenütt az ellenzék hatalomra szeretne kerülni, de az, hogy a mieinknek ennyi jut eszébe, mint most a fővárosban, hogy előkotorta az összes, leszerepelt, bukott tehetségtelent, az már nagy baj!

Ha kormányozni szeretnének két év múlva, akkor talán láttatni kellene ÚJ, TEHETSÉGES embereket, mert ennek hiányában csak az összeomlás jön vissza, amitől 2010-ben megmenekültünk.

lehet egy javaslatom, egy hétig ne kommenteljenek nemzeti érzelmű, az ország jövőkéért, a családjukért, gyermekeiért, unokáikért, zsinagógájukért, templomaikért, imaházaikért ,vallásukért, identitásukért, kultúrájukért felelősséget érző konzervatív, kormánypárti magyarok, zsidók, cigányok ruszinok, horvátok, németek és a többiek.

Senki sem reagáljon a mandinert elöntő balliberális szennyre. próbáljuk meg, holnaptól, hétfőtől, vasárnapig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés