Kormányhatározat: a kormány nem fizet börtönkártérítéseket

2020. január 18. 16:28
A kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek.

Az államtitkár hangsúlyozta, Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentésének megfelelően már a hivatalos kormányhatározat is megszületett. Ez az első és legfontosabb lépés a börtönbiznisz megállítására – tette hozzá.

Az elkövetkező napok, hetek vonatkozó feladataival kapcsolatban arról beszélt, hogy az IM felülvizsgálja a szabályozást, és annak eredményéről tájékoztatja a kormányt, várhatóan már a jövő heti kormányülésen. A kormány álláspontja az, hogy a „börtönbiznisz” egy tudatos visszaélés a joggal, az uniós és a magyar joggal is – szögezte le. Hozzátette, ez a tevékenység károsítja az államot, rontja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét.

Mint mondta, a társadalom elvárása nem az, hogy a börtönben a bűnözők meggazdagodjanak, és elfogadhatatlan, hogy akár súlyos, erőszakos bűnözők és az őket segítő dörzsölt ügyvédek milliókat tegyenek zsebre a börtönévek alatt úgy, hogy mindenféle mondvacsinált ürüggyel beperlik az államot az állítólagos rossz börtönkörülményekre és zsúfoltságra hivatkozva.

Kiemelte: az esetek jelentős részében egyértelműen a balliberális oldalhoz, illetve a Soros-szervezetekhez kötődő ügyvédek járnak el, mint például Magyar György és ügyvédi irodája. Hozzátette, hogy az ügy súlyosságát és a „börtönbiznisz” mértékét jól mutatja, hogy eddig 12 ezer pert indítottak és már a 10 milliárdot is eléri az az összeg, amit az államtól kipereltek.

(MTI)

Összesen 245 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...eddig 12 ezer pert indítottak és már a 10 milliárdot is eléri az az összeg, amit az államtól kipereltek."

Ha ezek a számok igazak, akkor elmondhatjuk, hogy önálló üzletággá nőtte ki magát. A ballib nyilván mindjárt visítani fog emiatt is, már csak azért is, mivel Magyar Györgynek jó kapcsolatai vannak a libsi körökkel.

Akkor a törvény megfogalmazása pontatlan, amit sürgősen korrigálni kell. Nem ez lenne az első eset a történelemben, hogy egy "nem-egyértelmű" jogszabályt módosítani kell.

Igen. Ők hozzák a törvényeket, mert ők kormányoznak, harmadszor (folyamatosan). Lehet, hogy nem tudtál róla eddig.
Amikor balliberális kormány volt, akkor az ő általuk hozott törvényeket is be kellett tartani mindenkinek. Érdekes, hogy hozzád ez a hír még nem jutott el, gondolom azért röhögcsélsz, ezen az evidencián.

Egyszeru volna a megoldas. A bunozoknek ne legyenek jogai.

Meglepő módon erről én is hallottam valamit a pontos arányok nélkül. A bünözők általában vagyontalanok az áldozatnak meg kárt okoztak. A kártérítés egy részét ( mekkorát?) az áldozatok kapják meg.

"Most, hogy a kormány tudja, hogy eddig börtönbiznisszel volt dolga, hozzáfoghatna az elfecsérelt 10 milliárdok visszaperléséhez és a nyerészkedők megbüntetéséhez."

A sajátlábék meg a lölő persze kivétel lesz - ha a fene fenét eszik akkor is.
Hacsak nem történik valami.

Bármi már volt, pl. 2002 és 2010 között. Csak az amnéziások emlékeznek úgy, hogy jobb volt.

Bármi már volt, pl. 2002 és 2010 között. Csak az amnéziások emlékeznek úgy, hogy jobb volt.

Nem kell olyan messzire menni. Képzeljük el, hogy Rákosi, de akár Kádár idején ilyesmiért perelték volna az államot. .......

Ez a barom képes minden nap 15 új néven bejelentkezni, hogy ezt az elmebetegséget nyomja? Bár nekem csak néhány X-be kerül, hogy a rovarirtást elvégezzem.
Rokona lehet a szexmániás Zsótnak?

Bocs, de most ezt nem nagyon értem.....Kormánybukta, vagy ellenzéki bukta, ha nem fizetnek?

Nem könnyű feladat, az igaz. Most ezt a békát lehet, hogy le kéne nyelni, aztán villámgyorsan törvényt módosítani, mert ez nem megy, hogy az ország polgárainak adójából fizessenek lelkiismeretlen ügyvédeknek, és klienseiknek, akik pofátlanságuk miatt vérszemet kaptak.

Sajnos ez tény. . :-/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés