Római konzervatív konferencián szólal fel Orbán

2020. január 17. 14:06
„Isten, Becsület, Nemzet”.

Ez már a második konferencia, amelyet a Edmund Burke Foundation szervez. Az elsőt Washingtonban tartották tavaly júliusban.

Az idei rendezvény az „Isten, Becsület, Nemzet: Ronald Reagan elnök, II. János Pál pápa és a nemzetek szabadsága” címet viseli.

***

Az esemény partnerei közé tartozik a Nazione Futura (Olaszország), a The Bow Group (Egyesült Királyság), a Danube Institute (Magyarország), a Guerini e Associati (Olaszország), a Nemzetközi Reagan Thatcher Társaság (USA), és a The Herzl Institute-Machon Herzl (Izrael) – derül ki a Facebook eseményből.

A felszólalók közt lesz többek között Douglas Murray, Matteo Salvini, Orbán Viktor, Francesco Giubilei, Marco Gervasonit, Maria Giovanna Maglie, Giorgia Meloni és Marion Maréchal is.

További információk itt érhetők el.

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Éppen ez a konferencia is tanúsítja, hogy van élet a Néppárton kívül. Orbán politikai karizmája sok örömet fog szerezni azoknak, akikhez csatlakozik,s pótolhatatlan űrt hagy maga után a Néppártban.

Hát ez a Marion Maréchal nem egy Vadai Ágnes.
De Giorgia Meloni sem hasonlítható a magyar nagyasszonyok nyakerekkel üvöltő és ajtókba vágódó hadához.
Ezek egyszerűen: nők.
De inkább: Nők.

A mai nap tényleg sok primitív bunkót hozott a mandinerre, Téged is, a Jobbik mocskos náci vonalából. Roncsderbi...tudod Te egyáltalán, hogy mit takar a jeruzsálemi Herzl Institute, bizonyára nem, ilyen sötéten fogsz meghalni., macskaszar és ányos testvéreiddel együtt.

Semmi szükség a Duce rehabilitására.

Igen, és nagyon úgy néz ki, hogy nem félnek tőle.

Nagyon redukált a világképed, Andris.

Egyik legmarkánsabb, leggroteszkebb közös vonás a közös ellenség:
- az a bizonyos NAGYtőke, amit Marx is, Hitler is csámcsogva-irigykedve le plutokratázott, vagy símán lezsidózott
- és úgy általában és konkrétan a dühös antijudaizmus/antiszemitizmus, ami számos tragikus esetben konkrét zsidó önmegtagadásba, öngyűlöletbe torkollott, amit nem ritkán a vallásos vagy hagyománytisztelő zsidók üldözésében, eliminálásában éltek ki. Sztálin tisztogatott és uszított a zsidó állam ellen.
- a KAMAThoz való ambivalens érzelmi-ideológiai viszony, ami Marxnál, a marxistáknál, valamint Hitlernél is visszacseng. Hitler elhamarkodott háborúi miatt kényszer-szövetségre lépett a bankok és a nehézipar mágnásaival, de ezt átmeneti megoldásnak szánta. Mindkét eszme a kamatot kárhoztatta, ugyanakkor brutálisan élt a kamat minden fortélyával, és gátlástalanul eladóztatta a népet.

ezen felül döbbenetes átfedések :

- a szociális darwinizmus mint antropológiai bázis

- a permanens harc és a permanens erőszakos forradalom eszménye, ami mindkét rendszer szerint a történelem motora (faji vagy osztály alapon)
- irigységalapú "egalitér" társadalom
- a "népjólét" kollektivizálása
- a családi közeg, a házasság, a szülői tekintény szisztematikus lerombolása, atomizálása, - max ideig óráig megtűrése
- az új embertípus kitenyésztése : faji, illetve osztály alapon, az abortuszok száma felpergetése

- a klérus felszámolása, addig is a (szándékosan megbecstelenítő) behálózása, ideológiai átprogramozása, szekularizáció
- általában a keresztény vallás ellen kinyilvánított vallásos utálat
- az eszményt megtestesítő hatalmi elít törvényen felülisége
- a történelmi kontinuitás elvi és zsigeri megvetése (mivel az ugyebár sérelmek sorozata). Egyáltalán a kudarcok és vereségek tagadása, a kollektív gyászra való képtelenség;

- ellenben a forszírozott progresszió hirdetése (futurizmus, eszményített tudomány és iparosítás, új divat), amiben a "múlt" max. ideologizált mítoszként lehet jelen.

- Továbbá minden olyan eszme, tárgy, hagyomány, kincs mélységes megvetése, max. operettszerű travesztiája, ami konkrétan (nem mítikusan) hagyományalapú, autentikus, népi-paraszti vagy polgári érték- tehát konzervatív.

- a nemzeti eszmény és történelmi korszak meghaladása, nemzetek leigázása, higítása ill. egy, közös politikai elv szerinti egyesítése, (világ-)birodalmi gigantománia. REICH, UNIÓ a transznacionalizmus vagy internacionalizmus nevében.
Ez köszön ma vissza az Únió iránti vallásos rajongásban is.

Persze, a konkrécióban mindkét gigantomán szocializmus – a náci is, meg a bolsi is – eléggé nyárspolgárira sikeredett. Ezt a kisszerű bigottériát kompenzálta a totális, féktelen személykultusszal (pót-isten).

Érdekes, hogy pld. Észak-Koreában (Tunya Csoszonainál) szinte tökélyre vitték a szocializmust, míg pld. a latin vérmérsékletű Kuba a maga poszt-burzsuj-szoci dekadenciájával nem ment semmire, csak csődbe.
Annak ellenére a mai dekadens nyugati ifjúság lázálmainak tökéletes kivetítési felülete. Van is rá vevő: egy retard, örök-serdülő, a kispolgári fin-de-siècle szép korára hajazó, kéjenc életérzésben lubickáló, elkényeztetett, világmegváltó antifasiszta csürhe. Polgáriasabb kivitelben: identitáspolitikai "jogvédők".

Véletlen igazat szóltál. Tudom, iróniának szántad, de bálámi próféta vagy. (Vagy inkább Bálám szamara?)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés