Kormányszóvivő: Folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése

2020. január 16. 17:07
„A kormány egészségpolitikájának középpontjában a betegek minél szakszerűbb ellátása és az egészségügyi dolgozók megbecsülése áll” –jelentette ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra Facebook-oldalára feltöltött videójában úgy fogalmazott: januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek, valamint az ügyeleti és túlmunkáért kapott díjak is. Az átfogó ápolói béremelési program 2016-ban kezdődött, és a folyamatos emeléseknek köszönhetően

2022 januárjáig egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a béremelés előtti fizetésének.

Emellett a kormány a lakhatási körülményeken is javít. Csaknem 60 milliárd forintból épülnek vagy újulnak meg nővérszállók – tette hozzá. Kiemelte: nem ez az egyetlen egészségügyet érintő intézkedés.

A kormány az elmúlt években országszerte több száz milliárd forintot költött az egészségügyi intézmények épületeinek fejlesztésére, és orvosieszköz-beszerzésre. Jelenleg kidolgozás alatt van az az intézkedéscsomag, amelynek révén lehetőleg helyi vállalkozók bevonásával megújítanak minden olyan kórházi várót, kórtermet, mosdót és kapcsolódó szociális helyiséget, amelyekben az elmúlt három évben nem történt ilyen fejlesztés - fűzte hozzá.

„A kormány egészségpolitikájának középpontjában a betegek minél szakszerűbb ellátása és az egészségügyi dolgozók megbecsülése áll” – szögezte le a kormányszóvivő.

(MTI)

(A kép forrása: egeszsegkalauz.hu)

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem neked az osztrákoknál vannak muszlim barátad is. Csak így egy tipp....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés