Gyöngyöspata százmilliója

2020. január 16. 21:02

Bencsik Gábor
Facebook
A helyi cigányság felelőssége nyilvánvaló a dologban, de nem csak az ő felelősségük, hogy idáig jutottunk.

„Sokan sokáig sokat hibáztak addig, amíg az elhíresült gyöngyöspatai ügy előállott. A helyi cigányság felelőssége nyilvánvaló a dologban, de nem csak az ő felelősségük, hogy idáig jutottunk. Egy viszont biztos: a százmilliós kártérítési ítélet tragikusan rossz, súlyosan megmérgezi a már javulni kezdő viszonyokat, és nagyon megnehezíti azoknak a dolgát, akik megpróbálják javítani a cigány/roma-magyar együttélést. Ez az ítélet kirívó példa arra, amikor a jog nem épít, hanem rombol, mert csak rossz válaszokra ad lehetőséget. Akik végigvitték ezt a pert és kivívták ezt az ítéletet, azoknak tudniuk kell, hogy szörnyű kárt okoztak, és sok embernek sokáig sok erőfeszítésébe kerül majd, hogy semlegesítsék ezt a kártételt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Akik végigvitték ezt a pert és kivívták ezt az ítéletet, azoknak tudniuk kell, hogy szörnyű kárt okoztak, és sok embernek sokáig sok erőfeszítésébe kerül majd, hogy semlegesítsék ezt a kártételt."

Kötve hiszem, hogy ezek az jogvédőket érdeklik a cigányok, vagy bárki más problémái. Vagy a pénzért csinálják, vagy azért, hogy a többséget büntessék, bűntudatot keltsenek bennük.

"A felelősség a hatalomé, hiába próbálják szétkenni a szart...."

Egyetértek. A felelősség azé a hatalomé amelyik megszüntette a a kisegítő osztályokat szegregációt kiáltozva. Továbbá; olyan doktrínát vezetett be, amely szerint a gyenge képességű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók felzárkózását segítik a vegyes osztályok. Ez pedig a balliberális kormányzat volt. Gyöngyöspatán nem 2010 után keletkezett ez a probléma, hanem már jóval előtte. Így az elsődleges felelősség a balliberális kormányoké, azon belül is az SZDSZ által vezetett oktatási minisztériumé.
Mára mindez oda vezetett, hogy a Gyöngyöspatai szülők elvitték a gyermekeiket más településre és a Gyöngyöspatai iskolában a tanulók 95 % roma származású tanuló
Azoknak ki fizeti meg a kárukat akik kénytelenek voltak elvinni a gyermekeiket más település iskolájába?

Letiltotta a Facebook a Hír TV videóját
Az oknyomozó műsor ezúttal Gyöngyöspatán forgatott, ahol a helyi romák arról beszéltek, hogy mire költenék az iskolai szegregáció miatt megítélt 100 millió forintos pénzösszeget.

Az Informátor felvétele már több mint félmillió emberhez jutott el a közösségi oldalon, amikor az alapelvekre hivatkozva letiltották.
https://magyarnemzet.hu/belfol..

Érdemes meghallgatni, megnézni a videót, amely bár rövid, de sok mindenre választ ad.

Azt mondják, nem az elvárható oktatást kapták. Pl a 16 éves még a nevét sem tudja leírni......
Akkor fogadják el az oktatást a pénz helyett......

Menj már az anyádba. A kérdést ti sem tudnátok megoldani "szegregáció" (valójában szegregációnak nevezett csoportnivellálás nélkül). Ti ugyanilyen, képességek alapján "szegregált" iskolákba jártatok és a gyerekeitek számára is ragaszkodtok hozzá. Valójában a kérdés úgy oldódik meg, ahogyan ti is tennétek. Aki nem akarja, hogy a gyereke egy rakat (fajra való tekintet nélkül) kisegítő osztályba való, adott esetben erősen antiszociális gyerekkel járjon együtt, egyszerűen elmenekül, 'oszt jónapot. Szegregáció kérdése megoldva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés