A magyar állam nem tett eleget a kötelezettségének

2020. január 14. 16:45

Jámbor András
Facebook
Orbán a gyöngyöspatai gyerekek kapcsán elmondott mondatai az egyik legundorítóbbak az elmúlt években.

„A cigányság kapcsán gyakran elhangzik, csak a jogaikat ismerik, bezzeg a kötelességeiket nem tartják be a közösség felé. Én azt gondolom Orbán a gyöngyöspatai gyerekek kapcsán elmondott mondatai az egyik légundorítóbbak az elmúlt években, de pont érdemes a jogok és kötelezettségek szűrőjén keresztül elmesélni ezt a történetet.

Ugyanis a gyöngyöspatai gyerekek pont a kötelességüknek tettek eleget amikor iskolába jártak, és pont a magyar állam nem tette eleget a kötelezettségének, amikor nem biztosított plusz pénzt, plusz pedagógiai tudást az oktatásukhoz. Ugyanígy ellenben a magyar állam a szegregációval elvette a jogukat a jó oktatási rendszerhez. Ennek ellenére ők jártak az iskolába és eleget tettek a kötelezettségnek.

Majd éltek a jogukkal és beperelték az államot, mert maga az állam nem teljesítette feléjük a kötelességét. nyertek is ezért.

Erre jön a miniszterelnök és közli, hogy nem az iskolába járás, hanem a munka a cigányság kötelessége, illetve arra is utalt, hogy a magyar államnak amit ő vezet se a bíróság ítélet betartása, se a megfelelő oktatás biztosítása nem kötelessége. Amiről tudjuk, hogy jogsértés.

Akkor a történetben kinek vannak jogai, és kinek kötelességei?

Pont ez a példa mutat rá arra, hogy a rasszizmus miért csupán az önkény elleni felháborodás elvezetése, és az elit saját jogtiprásainak, saját előjogainak leplezése.

Mert itt Orbán Viktor azt, a mi a teljes közösségüknek az érdekes, hogy minél több cigány gyerek, és szegény gyerek kapjon jó oktatást, nem tudja teljesíteni, de ehelyett, hogy ezt bevallaná, vagy megoldaná, elkezd a cigányokra mutogatni, hogy ők a hibások, nem dolgoznak és csak a pénzt akarják.

Pedig ebben a témában a kormány az amely nem akar dolgozni, és a mindenkori politikai elit az, amely ellopja a félzárkóztatásra, a szegénység terheinek és a szegénység átöröklésének felszámolására szánt pénzt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, mert Jámbor füllel hallgattad...Vagyis, a mondanivaló befogadójának van szerepe abban, hogyan mit hall ki a közöltekből. Akik értették Orbán közlendőjét, azok nem botránkoznak.

Véleményem szerint a Gyöngyöspatak önkormányzatnak nem kötelező fizetni. Ugyanis úgy működik a dolog, ha a bíróság megitel egy akármekkora kártérítést és nem történik akar részletekben történő fizetés, általában nem történik semmi ( Szögi és Cosma).
Egyébként Gyöngyöspata jogosan juthatna az időt, van rá törvényes lehetősége.

Ott van a két gyilkossag( Szögi és Cosma). Mindkét esetben tragédia érte az egész családot. A gyilkosoknak meg pénzt perelték ki a magyar államtól. ...
Olyan törvény kéne, hogy amikor a bíróság kártérítést itel meg az áldozat családjának, akkor a gyilkos családjának is legyen fizetési kötelezettsége, be csak a gyilkosnak. Legyen örökölhető a fizetési kötelezettség ( banki modra).

A gyilkos csaladja is vállaljon felelősséget! A gyilkos egyedül lehet, hogy nem tud, nem akar fizetni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés