Ott, ahol vagyunk/vannak...

2020. január 12. 15:32

Friedrich Anna
Vajdaság Ma
A minap mondta egy szerb ismerősöm ,aki néhány évvel ezelőtt részt vett egy budapesti szakmai konferencián, ahol a magyar miniszterelnök is beszédet tartott, hogy sokáig emlékezni fog Orbán Viktornak a jól megfogalmazott, a hallgatóságot találóan megcélzott, fordulatokkal és fontos üzenetekkel teli mondataira, és mindenütt terjeszteni fogja, hogy a sok ellenséges hangvételű kritika ellenére az ő szemében a magyar kormányfő egy igazi államférfi marad.

„A minap mondta egy szerb ismerősöm ,aki néhány évvel ezelőtt részt vett egy budapesti szakmai konferencián, ahol a magyar miniszterelnök is beszédet tartott, hogy sokáig emlékezni fog Orbán Viktornak a jól megfogalmazott, a hallgatóságot találóan megcélzott, fordulatokkal és fontos üzenetekkel teli mondataira, és mindenütt terjeszteni fogja, hogy a sok ellenséges hangvételű kritika ellenére az ő szemében a magyar kormányfő egy igazi államférfi marad. Talán ennek hatására, talán a média elkerülhetetlen vonzásának következtében különösen odafigyeltem Orbán Viktor január 9-ei évnyitó sajtótájékoztatójára. (Nem is volt nehéz, hiszen a tévében többször is ismételték az elhangzottakat, csokorba szedve a témákat.)

S mi vésődött be leginkább? A mondat, amely szerint arra kell törekedni, »hogy mindenki ott tudjon maradni, ahol most van«!

Rengeteg igazság van ebben a mondatban. Nem csak korunk nagy kihívása, és a vidékünkön egyre félelmetesebbé váló, már-már ellenőrizetlen és a hatóságokat és a törvényeket egyértelműen kijátszó idegenek valóságos népvándorlása miatt, hanem egyrészt a mi magunk által kreált sors, másrészt a történelem vihara által ránk kényszerített családi tragédiák hátulütői miatt is. Kedves barátnőm ismétli sokszor, hogy a legirigyebb azokra az ismerősökre, akiknek a lányai a szomszéd utcába, a fiai a szomszéd városba nősültek, mert ők harminc perc alatt átugorhatnak szeretteikhez egy kávéra és tele lehet a lelkük családi szeretettel, miközben ő maga csak gondolatban simogathatja távol élő gyermekeit, mert a jobb élet reményében már több évtizede külföldön élnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megértem, hogy megbotránkozol, de tudod minden népnek van alja, a zsidónak, a magyarnak, s a többieknek is, mindenütt vannak olyanok, akik nem nevezhetőek embernek. Műveletlenek, tanulatlanok, sérült családból jönnek, kimaradt az életükből minden emberi érzés, kötőszövet, pszichés zavarokkal küzdenek, sikertelenek a magánéletben, a munka világában, frusztrálja őket minden emberi normalitás, erkölcs, értékrend, nem ismerik, hogy mit jelent a család, a szeretet, szeretet nélküliek. De ne reagálj rájuk, nem szabad lesüllyedni a szintjükre.

Meg tudod a mandinert ellepték a Jobbik és a DK nyuggerei, bértollnokai, s tudod, hogy kik tartoznak ezekhez a pártokhoz.....

Kedves Coronita!

Amiről írsz, az sajnos nem egy partikuláris jelenség. De gondolj bele, mi lenne, ha holnaptól megértéssel, szeretettel, emberi érzésekkel közelítenél a cigányokhoz, a zsidókhoz, a magyarokhoz, a sokszínűséghez, az idős emberekhez. Közösen kell lakhatóvá tennünk Magyarországot.

Kedves Barátom!

Nem az unalom hozott vissza, mint fordító, évek óta itthon dolgozó értelmiségi egyébként jól elvagyok, a szellemi munkámból élek. Ami zavar, a sok primitív, félművelt ember - közéjük tartozol Te is -napi tobzódása, a magyar ugar színvonala, az RTL nemzedék napi böfögése, az ország lejáratása. Szomorú, hogy ilyen félművelt, buta, primitív embereket adott a magyar oktatási rendszer a hazának. Egyszer talán megérjük, hogy az intelligencia szint is mérvadó lesz annak elbírálásakor, hogy ki tartozik ehhez a nemzethez, országhoz.

Már csak egy vigasztal, remélem, hogy nem zsidó vagy, Füsti barátnőddel együtt,. Szégyellném magamat, nem lenne képem lemenni a Belga Sörözőbe meginni a sörömet.

Kolos után, már Füstös is parasztnak nevez, hát nem volt nehéz erre az ítéletre jutni.

nem, de ha ilyen bunkó, akkor nem tekintem közénk valónak.....Téged sem, bunkó paraszt, hogy kolost idézzem.-

Csak annyit látok, hogy mi, a zsidók Téged bunkó parasztnak tekintünk.....de úgy látszik ez számodra nem világos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés