A déli határ Európa utolsó védvonala

2019. december 13. 9:11

Horváth József
Magyar Nemzet
A naivitás mellett a csöndes önfeladás, a gyávaság is egyre erősebben van jelen Európa nyugati felében.

„A beáramló, jórészt muzulmán hitű tömegek érzékenységére hivatkozva a keresztény életforma még meglévő jelképeinek feladását is megkezdték. Kereszt nem lehet egy tanár nyakláncán, közintézmény falán. De a vallási hovatartozásra utaló muszlim viseletet el kell fogadni, csakúgy, mint az Európában már évszázadok óta büntetett szokásaikat, mint gyerekházasság, többnejűség, nők hátrányos megkülönböztetése.

Ezt a hazug világképet segítette elültetni az emberekben a tudatosan manipulált tömegtájékoztatás. Az elmúlt évtizedek során a nyugat-európai emberek jó részéből kihalt a veszélyérzet. Elhitték, hogy a béke, a jólét már örökké az életük természetes velejárója lett, amit nem zavarhat meg semmi. Ez a fajta naivitás immár népbetegség lett. Elhitték, mert ügyes praktikákkal elhitették velük, hogy a tigrist jó szóval, meggyőzéssel vegetáriánussá tudják átnevelni. Ha mégsem, akkor biztos a módszerben volt a hiba, nem a cél volt rossz.

Miként lehetne értelmezni a minapi londoni késes támadást? Az elkövető a 28 éves Usman Khan volt, akit 2013-ban – 21 évesen! – terrorcselekmény miatt ítéltek tizenhat év börtönre. Ám már 2018-ban, hat év letöltése után szabadon engedték, mert benne látták az illetékesek a börtönbeli sikeres rehabilitáció élő példáját. Éppen erről tartott volna előadást egy konferencián, amikor késsel támadt a résztvevőkre.

Ennél az esetnél nehéz lenne az elkövető pszichés állapotára, frusztrációjára hivatkozni. Gondosan felkészült az akcióra, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy robbanómellényt vett magára, amivel a lefegyverzésére érkezőket igyekezett távol tartani. Mára az is kiderült, hogy iszlám radikális szervezetekkel ápolt élénk kapcsolatot. Büntetésének alig harmadát letöltve szabadon engedték, visszatérhetett a társadalomba, ahol kitervelten gyilkolt. Hibás, naiv döntések sora bizonyította ismét, hogy a ragadozó átnevelése lehetetlen küldetés.

A naivitás mellett a csöndes önfeladás, a gyávaság is egyre erősebben van jelen Európa nyugati felében. Megtörténhet, hogy egy mérsékelten sikeres franciaországi rapper olyan dalával szerez országos ismertséget, amelyben arról szövegel, hogy a fehérek lányait ejti teherbe, és olyan gyerekek fognak születni, akik rá hasonlítanak majd. »Mi, feketék és muszlimok vagyunk a nagy ellenségeitek« – szól a refrén a Nagy népességcsere című dalban. Ezt a nyilvánvalóan rasszista tartalmat nem tiltja le az internetes szolgáltató, mert tolerancia és megértés kell.

Emellett tudatosan folyik az iszlám radikálisok által elkövetett bűncselekmények relativizálása is. Ennek nálunk is beszédes példáját láthattuk, amikor az egyik internetes hírportál arról írt terjedelmes cikket, hogy 19 év alatt 753-an haltak meg terrortámadás következtében Európában. Hiszen így már látható, hogy évente »alig« negyven embert öltek meg az iszlamista terroristák. Ha ezt esetleg még tovább bontjuk az unió államaira, akkor alig másfél halott jut évente egy országra, ami szinte már semmi.

A naiv, megtévesztett olvasó pedig megkönnyebbül, hiszen feketén-fehéren látja, hogy a terror nem jelent nagyobb fenyegetést, mint egy tetőről lezuhanó cserép. Akkor meg minek riogatják az embereket, ha a veszély minimális! Sőt, ha ötven évre osztjuk el ezeket a számokat, akkor már szabad szemmel nem is lesz látható a veszély. Ez semmi más, mint objektívnek álcázott manipuláció, befolyásolás. Ugyanis ha ezekhez a számokhoz hozzátesszük a sebesülteket, a nők és gyermekek elleni támadásokat, az erőszakos bűncselekményeket, robbantásokat, a félelem légkörének beköltözését a mindennapokba, akkor mindjárt más a helyzet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés