Peren kívül egyezett meg áldozataival Harvey Weinstein

2019. december 12. 18:21
Összesen 47 millió dollárt fizetnek az amerikai producert szexuális zaklatással vádló nőknek.

Harvey Weinstein volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött szerdán azokkal a nőkkel, akik szexuális zaklatással vádolták őt – jelentette este több amerikai lap. Az egyezséggel a Weinstein elleni csaknem valamennyi, folyamatban lévő polgári pert lezárják. Az összegből körülbelül 25 millió dollárt fordítanak a producert vádló nők kártérítésére és egy áldozatokat segítő alap létrehozására.

A csaknem egy esztendeig tartó tárgyalások után kimunkált megállapodás nyilvánosságra került részletei szerint Weinstein és volt munkatársai - beleértve az egykori filmstúdiója igazgatósági tagjait is - a kártérítés ellenére sem ismerték el a nekik felrótt bűncselekményeket. A megállapodást még egy csődbírónak és egy polgári peres bírónak is jóvá kell hagynia.

A jóváhagyás után mintegy 6 millió dollárt a perlő nőknek és ügyvédjeiknek utalnak át, és 18,6 millió dollárt fordítanak egy áldozatokat segítő alap életre hívására. Ezenkívül 7 millió dollár illeti meg Weinstein csődbe jutott filmstúdiójának egyes hitelezőit. Weinstein ügyvédi költségei ezekben az ügyekben 12 millió dollárra rúgnak. Amerikai lapértesülések szerint két polgári pert és egy büntető pert nem érint az egyezség. A büntető perben a manhattani ügyészek január 6-án ismertetik a vádakat. Az ügyben Weinstein már korábban úgy nyilatkozott, hogy nem ismeri el bűnösségét, és tagadta, hogy a szexuális aktusokra a másik fél egyetértése nélkül került sor.

A sajtóinformációkat sem Weinstein szóvivője, sem a New York-i ügyészség nem kívánta kommentálni. Elizabeth Fegan, a perlő nőket képviselő ügyvéd szerdán este közleményben hangsúlyozta, hogy mivel az egyezség nem végleges, ő sem kíván részletekbe bocsátkozni.

A Weinstein-botrány 2017 októberében robbant ki: a The New York Times és a The New Yorker című amerikai lapok akkor tárták fel a neves producer szexuális bűncselekményeit. Több mint 70 nő vádolta meg őt szexuális zaklatással és nemi erőszakkal. Weinstein, aki a Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat társalapítója volt, közleményben elnézést kért ugyan a panaszosoktól, de mindig tagadta a vádakat. Cége, amely 81 Oscar-díjas filmet gyártott, csődbe jutott.

(MTI)
 

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
Harvey Weinstein volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött szerdán azokkal a nőkkel, akik szexuális zaklatással vádolták őt – jelentette este több amerikai lap. Az egyezséggel a Weinstein elleni csaknem valamennyi, folyamatban lévő polgári pert lezárják. Az összegből körülbelül 25 millió dollárt fordítanak a producert vádló nők kártérítésére és egy áldozatokat segítő alap létrehozására.
"

Baszki, ezt nem tudom elhinni. Mint a viccben. Nem arról vitatkoznak, hogy ezek a "zaklatott" nők igazából prostituáltak vagy sem, mert ezek szerint azok. Csupán az árról vitatkoznak.

Az egész nyomorult Metoo mozgalom Weisten ügyeinek kapcsán robbant ki. Megpróbálták ráhúzni az egész társadalomra, a férfiakra az egészet. Úgy tűnik, nem jött be a dolog, most megpróbálnak kihátrálni belőle.

Epsteinnek nem volt ilyen szerencséje.
"Amikor világossá vált, hogy Epstein nem volt nagyon alkalmas bármi más elvégzésére, elsődleges szerepe „amerikai és más politikai alakok megzsarolása” lett."
"„Epstein úr volt az a szimpla idióta, aki ide-oda járva lányokról gondoskodott mindenféle politikus számára az Egyesült Államokban”, mondta Ben-Menashe. „Szóval az van, hogy egy tizennégy éves lányt megdugni bűncselekmény. És ő fényképeket készített politikusokról, akik tizennégy éves lányokat dugtak... Ők egyszerűen embereket zsaroltak meg, ilyen módon egyszerűen embereket zsaroltak meg”.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés