Megfenyegették a jogtudóst, aki nem ért egyet a Trump elleni eljárással

2019. december 6. 8:19
Jonathan Turley lakására és a hivatalába fenyegető levelek és üzenetek özöne érkezett.

Fenyegető üzeneteket kapott Jonathan Turley jogtudós, aki a képviselőház három bizottsága előtti minapi meghallgatáson kifejtette, hogy nem ért egyet a Donald Trump amerikai elnök elleni impeachment-eljárással – jelentette csütörtök este az amerikai Fox televízió és a The Hill című lap. A George Washington Egyetem professzora a washingtoni politikai élettel foglakozó The Hillben írt publicisztikájában arról számolt be, hogy még be sem fejezték a meghallgatást szerdán, amikor a lakására és a hivatalába fenyegető levelek és üzenetek özöne érkezett.

Azt követelték, hogy rúgjanak ki a George Washington Egyetemről” – írta a tudós, kijelentve, hogy az impeachment (alkotmányos felelősségre vonási eljárás) elleni állásfoglalása miatt fenyegetik. Turleyt három másik – a demokraták által kiválasztott – jogásszal együtt hívták be a törvényhozók, őt a republikánusok hívták meg. A professzor leszögezte ugyan, hogy nem Donald Trump híve, és a 2016-os választáson nem is szavazott rá, de nem ért egyet az ellene indítandó eljárással. Álláspontját azzal indokolta, hogy a demokratáknak nincs elég bizonyítékuk és tanúvallomásuk, amely alátámasztaná, hogy az elnök visszaélt a hatalmával és nyomást gyakorolt az ukrán államfőre. Ellenzéke szerint Trump azt akarta elérni Volodimir Zelenszkijnél, hogy indítson vizsgálatot Joe Biden, a 2020-as választások egyik demokrata párti elnökjelölt-aspiránsa, volt alelnök és fia, Hunter Biden ellen ukrajnai üzleti ügyeik miatt.

A meghallgatás egyik résztvevője, a demokraták által behívott Pamela Karlan, a Stanford Egyetem jogásza meghallgatásán elsütött egy szóviccet az elnök kiskorú fiára, Barron Trumpra utalva. Azt mondta: „az amerikai alkotmány értelmében itt nincsenek nemesi címek. Tehát bár az elnök nevezheti Barronnak a fiát, nem csinálhat belőle bárót”. Az elnök kampánycsapatának sajtófőnöke, Kayleigh McEnany és a first lady, Melania Trump reagált a történtekre. Az elnök felesége a Twitteren azt írta: Karlan „szégyellheti magát (...) cinkosságáért, és azért, hogy ehhez egy gyermeket használt fel”. McEnany közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott: „csak az őrült liberálisok agyában vicces egy 13 éves gyermeket belekeverni az impeachment-eljárásba”. Sajtójelentések szerint Karlan aznap este bocsánatot kért a szavai miatt.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eroszakos demokratak ezek a magukat liberalisoknak nevezok!

Trump nagyon beleláthatott a Biden család üzleti ügyeibe. Talán ők lehetnek a demokraták által kinevezve az USA ukrajnai helytartói. Az ukrán termőföldek feletti uralom, az amerikai fegyverek elhelyezése Oroszország határán mindent megér. Főleg akkor, ha Oroszország és Kína összefogni látszik. Európát egy amerikai támaszponttá változtatható Ukrajnával akarják elválasztani Oroszországtól. Ezért próbálják a déli irányba építendő, Ukrajnát elkerülő gázvezetéket megakadályozni. Az északi vezetékekhez még elég volt Németország saját érdekérvényesítő képessége. Hol vannak a Greta által vezérelt klímahisztérikusok akkor, amikor a csővezetéken szállított orosz energiahordozókkal szemben az erősen szennyező tartályhajókon szállított, lengyel LNG terminálokon fogadott amerikai palagáz használatát próbálják szorgalmazni? Az eurázsiai együttműködés erősebb lehet, mint a két óceán között fekvő és a világgal lényegében katonai erején keresztül kapcsolatot tartó Amerika.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés