Trump „kétarcúnak” nevezte Trudeaut és lemondta közös konferenciájukat

2019. december 4. 17:21
Trump azután orrolt meg a Kanadai kormányfőre, miután kiszivárgott egy videó, amin Trudeau valószínűleg rajta gyúnyolódik.

A felvételen az látszik amint Justin Trudeau kanadai kormányfő, Mark Rutte holland miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök és Boris Johnson brit kormányfő beszélgetnek Trump szokatlanul hosszú, 40 perces sajtótájékoztatójáról – írja a BBC. A portál szerint Trump le is mondta a NATO-csúcs utánra tervezett közös konferenciát. Az amerikai elnök ezzel kapcsolatban újságíróknak úgy fogalmazott: „azt hiszem így is elég sok sajtótájékoztatót tartottunk ma már”.

Trump reagált is a kameravégre kapott gúnyolódásra. Azt mondta Justin Trudeauval kapcsolatban: „kétarcú... Kedves fickónak találom, de az igazság az, hogy rámutattam neki arra a tényre, hogy nem fizeti meg a 2%-ot – utalt itt a GDP arányában elköltött védelmi költségekre – és azt hiszem nem nagyon örült ennek”.

Az amerikai elnök úgy folytatta: „nem fizet 2% -ot, és 2% -ot kellene fizetnie. Kanadának van pénze. Nézd, én az USA-t képviseltem, és neki többet kellene fizetnie, mint amennyit fizet, ezt érti is... El tudom képzelni, hogy nem olyan boldog, de így van.

Trudeau később újságíróknak tagadta, hogy Trumpról beszélgettek volna. Azt állította, hogy a G7-csúcs következő helyszínéről Camp Davidről beszélgettek. Hozzátette: „nagyon jó kapcsolatom van Trumppal”.

 

 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "two-faced" az magyarul kétszínű, csak mondom.

Jól tette.
Hehehehehe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés