Olaszország jobboldali!

2019. december 4. 14:06

Kovács András
Facebook
A legújabb népszerűségi adatok fényében teljesen világos, hogy a kormányzó baloldali koalíció, miért ódzkodik egy előrehozott választástól.

„Olaszországban továbbra is a Matteo Salvini vezette Liga kapná a legtöbb szavazatot, ha most rendeznék a választásokat. A Liga jelenleg a biztos szavazók 31,2 százalékának a bizalmát élvezi. Az IXÉ nevezetű intézet legújabb kutatásából azonban ennél érdekesebb dolgok is kiderültek. A bevándorlásellenes Liga nagyon magas támogatottsága mellet a szintén jobboldali Olasz testvérek 11 százalékon állnak, míg a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország 7,4 százalékon. Összességében tehát a jobboldali erők 51,6 százalékos népszerűségnek örvendenek. Ezzel szemben az összes baloldali párt együttesen csak 45,9 százalékon. Az utóbbi adattal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy ez a népszerűség öt párt között oszlik meg, akik közül három egyelőre nem éri el az ötszázalékos bejutásai küszöböt. 
 
A legújabb népszerűségi adatok fényében teljesen világos, hogy a kormányzó baloldali koalíció, miért ódzkodik egy előrehozott választástól. Ha egy ilyenre sor kerülne, minden bizonnyal megsemmisítő vereséget szenvednének a bevándorláspárti erők. Olaszországban a baloldali kabinetnek sem sikerült egyelőre fellendítenie a gazdaságot, de arra volt energiájuk, hogy a Salvini által elfogadott szigorú bevándorlási szabályokon változtassanak. Jól látszik, hogy az idő a jobboldali ellenzéknek dolgozik, akik már most is kiemelkedő támogatottsággal bírnak. Kérdés, hogy a baloldali kormány, hogyan kíván változtatni a mostani közhangulaton. Ha ezt nem sikerül végrehajtaniuk, akkor csak idő kérdése a koalíció felbomlása.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagy nagyon is tudta a kormány, hogy mi van. Hagyták nyerni őket. Ugyanis annyit ártani senki sem tud nekik, mint ők maguknak.
Teljesen képtelenek bármit is csinálni. 2022-re pedig felnő egy nemzedék, akinek nincs tapasztalata arról, hogy ezek a lopáson kívül semmihez sem értenek. Be kell mutatni a fiataloknak, hogy milyen egy impotens rabló banda a balliberális bagázs!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés