Megoldókulcs klímahisztériázó fiatalokhoz

2019. december 04. 21:49

Én egyáltalán nem érzek itt semmit, csak egy újabb balos szélhámosságot meg átverési kísérletet.

2019. december 04. 21:49
Kurtz ezredes

„Mostanában egyre több bukkan fel belőlük, így sajnos elkerülhetetlen, hogy Normális Emberként is kénytelenek vagyunk időként beszélgetni velük. Hogy erre a dologra szándékosan nem használható az eszmecsere nemes és kissé modoros fogalma, az hamar világos lesz minden Normális Ember számára. Klímavészhelyzet van! Most azonnal tenni kell valamit, mert az utolsó óra utolsó percében vagyunk.

Csomó ötletem lenne, hogy a hozzád hasonló felsőközéposztályos fiatal mit tehetne a saját nemes elveiért. Azt a rengeteg mindent, ami rajtad meg a kezedben van, rögtön be is dobhatnád a tengerbe, hogy magas műanyagtartalma miatt azonnal elfogyasszák a falánk, de elég buta halemlősök. Na, de félre a tréfával! Mivel nem a természettel tökéletes összhangban élő harmadik világban élünk, ez a megoldás itt nem jöhet szóba, viszont elkezdhetsz például gyalog vagy bringával járni iskolába, nem fontos anyukádnak a városi terepjáróval kapuig cipelni téged minden reggel. Ha a klímáról ilyen kimunkált véleményed van, akkor A pontból B pontba eltalálsz egyedül is. Aztán karácsonyra is faragott gyerekjátékot kérj, lehetőleg használtat, ne ilyen meg olyan technikai eszközöket, amik egy-két év múlva elévülnek és mennek a harmadik világban az ottani lakónegyedek környezetét adó szeméttelepekre.

De én klímaszorongást érzek! Biztos azért, mert túl jól élsz, és sokkal nagyobb karbonlábnyomod van, mint nekem. Látod? Én egyáltalán nem érzek itt semmit, csak egy újabb balos szélhámosságot meg átverési kísérletet. Igaz, én nem is vagyok olyan álszent, mint a klímaszorongást műanyagként zabáló szárazföldi delfincsorda. Érdekes, ahány klímaszorongót látok, mind Micimackóként szorul a mancsuk a mézesbödönbe, mert mindegyik folyton repül meg autózik valahova. Melyik is szövegelte, hogy csináld, vagy ne csináld, de ne próbáld? Valahogy az a gond, hogy ez az egész mozgalom még próbálkozásnak is kevés. Valahogy egyikőtökön se látom, hogy saját karbonlábnyomának csökkentése érdekében tömegesen mondana le a megszokott kényelméről. Mindig csak az én tányéromban levő húsra fáj a fogatok, és arra akarsz rávenni, hogy a szomszéd faluból származó karaj helyett Amerikából importált, iszonyú drága műhúst egyek. Te igazából hülye vagy!

A Fidesz kivágja a fákat! Ezt melyik színművész rappelte el neked? A következő strófában nem terhelt téged olyasmivel, hogy ültet még sokszor annyit, mint amennyit kivágott? Ne vágjunk ki fákat ezentúl? Mivel pótoljuk majd a számunkra szükséges faanyagot, mondjuk műanyagokkal?  Amúgy azt tudtad, hogy a fa pont ott szeret élni, ahol az emberek gabonát termelnek? Eleink azért vágták ki a végtelen erdőségeket, hogy legyen mit ennünk. Felőlem csinálhatjuk, hogy növénytermesztés helyett mindenhova erdőt ültetünk, hiszen én tökéletesen elvagyok a szarvas gerinccel és a vaddisznó pörkölttel, de akkor puskával fogjuk járni az erdőt és lövöldözni fogunk az aranyos bambikra, amitől te sírva fogsz fakadni. A másik probléma, hogy a hegyeken lévő fák nem érzik igazán otthon magukat, elélnek 100-120 évig, aztán kidőlnek. Mondjuk rád, vagy aki ott túrázik. Ha kivennéd a fülhallgatót néha, akkor hallanád is, hogy zabálja az erdőt a kártevő, ezért az öreg, erőtlen fákat ki kell vágni.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bálint József
2019. december 05. 20:22
Klíma ügyben a mérce: klimarealista.hu
retsag
2019. december 05. 18:24
Kurtz ezredes tudhat valamit, mert a filantróp ráküldte teljes trollseregét.
nemecsekerno_007
2019. december 05. 16:34
Akkora parasztvakítás mint állat, sok naív meg beveszi...
atila68
2019. december 05. 11:57
Engem ne zsaroljon olyasvalaki klímaszorongással aki képtelen lemondani a hajvasaló, és a szárítógép nyújtotta "kényelemről", vagy aki két évente cseréli az autóját "korszerűbbre". Vannak még ötleteim miről lehetne lemondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik