Kettős magyar győzelem született az úszó EB-n

2019. december 04. 19:43

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna nyerte a 400 méter vegyes arany– és ezüstérmét.

2019. december 04. 19:43

Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság nyitónapján.

A szerdai fináléban a háromszoros olimpiai bajnok 4:25.10 perces idővel védte meg címét, míg Jakabos 4:28.76-tal csapott célba.

A kettős magyar siker szinte borítékolható volt, ugyanis a délelőtti előfutamban Hosszú több mint hat, Jakabos pedig öt másodperccel volt gyorsabb, mint a harmadik olasz Ilaria Cusinato.

A rajt után Cusinato nagy lendülettel kezdett és tapadt a magyar párosra, sőt Jakabossal szemben egy testhossz előnyt dolgozott ki mellen, miközben Hosszú győzelme ekkor már nem forgott veszélyben. Jakabos a gyorson centiről centire jött fel, és elképesztően szoros küzdelemben lehajrázta az olaszt.

A 30 éves Hosszú 17. elsőségét gyűjtötte be a 25 méteres kontinensviadalokon, összességében pedig ez volt pályafutása 60. aranya, egyben a 90. érme, amelyet olimpián, világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon szerzett. Az ugyancsak 30 esztendős Jakabos ezt megelőzően legutóbb a 2016-os nagymedencés Eb-n volt érmes világversenyen.

„Mindig mondom, hogy majd akkor számolom az érmeimet, ha majd felakasztom őket a falra. Ha felállok egy négy vegyes döntőre, jobb ha nem tudok róla, és úgy megyek neki, mintha nem lenne egy sem. Szombaton még súlyzóztam, ez egy picit azért lelassított, de ahhoz képest ez egy jó idő. Remélem, ahogy telnek majd a napok egyre gyorsabb leszek, mert most a sebesség azért nem volt a legjobb” – értékelt az MTI-nek Hosszú.

(MTI)

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2019. december 06. 15:56
GRATULÁLOK, de ez már unalmas lehet, állandóan a gratulációkat fogadni. Jakabost egy csöppet sajnálom, éppen Katinkával egy időben versenyez. SZÓVAL hajrá lányok, nagyon bízom abban, hogy az olimpián is hozzátok majd ezt a formát!
Vainamoinen
2019. december 05. 10:55
Szep volt lanyok, gratula!
Gyéressy Károly
2019. december 05. 10:43
Kár, hogy nem fordított a sorrend.
anegy_
2019. december 04. 23:04
A legjobb és a legszebb lány is magyar!!!!!!!!!!!!!!!! Röpködnek a "kalapjaim" előttük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik