Hiller: Az oktatás módszertanával van baj

2019. december 04. 12:30

A korábbi szocialista oktatási és kulturális miniszter szerint az „államosításnak és az uniformizálásnak”, nem lett pozitív eredménye.

2019. december 04. 12:30

Öt lépés hátra, egy lépés előre, ez tíz év eredménye a PISA-tesztek értékelésében – jelentette ki Hiller István az ATV Start című műsorában. A korábbi oktatási és kulturális miniszter szerint a PISA-teszt nemzetközileg a legelismertebb tudásfelmérő teszt a tizenöt évesek körében.

A szocialista politikus arról beszélt, hogy 2009-ben volt a legjobb eredménye a PISA-tesztnek – hozzátéve, hogy azóta 20 pontos teljesítményvisszaesés történt. Hiller szerint ugyanakkor szerencsés, hogy az idei teszteredmények nem mutatnak további visszaesést, de szerinte ez attól lehet, hogy a 2015-ös eredmény „annyira szomorú és annyira tragikus volt, hogy nem volt várható, hogy annál gyengébbet sikerül produkálni”.

A politikus arról is beszélt, hogy kritikusan áll ahhoz a változássorozathoz amelyet a kormány 2011 óta elkezdett az oktatásban – hozzátéve, hogy szerinte is vannak olyan részletek az oktatás központosításában, amivel ő is egyet tud érteni. Példaként említette, hogy „helyesnek tartja, hogy a pedagógusok fizetése egy életpályamodellben a kincstárból, tehát központilag kerül átutalásra”.

Hiller úgy vélekedett, hogy az „államosításnak és az uniformizálásnak”, nem lett pozitív eredménye. A szocialista politikus kiemelte, hogy szerinte a legkárosabb tényező az volt, amikor „egy pesti irodaépületből – amit szegény Klebelsbergről neveztek el – akarták irányítani Zalaegerszegtől Mátészalkáig az összes iskolát”.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2019. december 07. 10:22
Hé! a helyzet úgy áll hogy ezek a pedagógusoknak nevezett szarházik kiválogatják a csókosokat és azokat díjazzák, nem számít hogy tök hülyék, akik ebből a kőrből kiesnek mindent elkövetnek hogy a kedvük is elmenjen a tanulástól A kedvencekből lesznek a fletok draskovicsok orvosok közgazdászok és a megmondó szarházik.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Peter8811
2019. december 07. 10:07
Heil Hiller!
catalina9
2019. december 05. 17:51
Hiller: Az oktatás módszertanával van baj" Ebben van valami, lásd Bangónét, Kunhalmit, Ujhelyit, Varjút, Gyurcsánynét, Nagy Blankát, Czeglédyt, Lacknert ...de itt nem az oktatás módszertanával van baj, hanem a nevelés hiányával, itt már a szülők elcseszték a csemetéiket.
catalina9
2019. december 05. 17:48
Hiller elvtárs megszólalt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik