Migrációs képeskönyv

2019. december 2. 21:58

Rab Irén
Magyar Hírlap
Az analfabetizmus jó hivatkozási alap az ártatlanság hangsúlyozására.

„Ez a történet kicsit poros, de tanulságos. Két afgán fiatalember az edzőteremből jövet összekülönbözött. A vita tárgya egy nő volt, aki előbb a fiatalabbal kokettált, aztán meg az idősebbre vetette ki a hálóját, azaz mindkettővel folytatott viszonyt. A fiatalabb afgán tizenöt éves volt, az idősebb épp hogy átlépte a nagykorúság küszöbét. Azon veszekedtek, hogy melyiküké legyen a nő, kit illet az elsőbbség. Annyira belemerültek a férfiúi hiú­ság mocsarába, hogy a kérdésre már csak a kultúrájuk adta módon tudtak megoldást találni. Az ember az edzőterembe mégsem visz magával kést, ezért az idősebbik egy útjukba eső büfé pultjáról elemelt egyet, és gyors egymásutánban négyszer hasba szúrta honfitársát. Végig velük volt egy barátjuk, egy tizenkilenc éves obsitos katona Iránból. Nem avatkozott közbe, mert a nő ügyében ő nem volt érdekelt.

A vizsgálat során a tettesről kiderült, hogy hamis papírjai vannak, bár ő maga nem tudott erről. Hogy tudhatna, amikor nem járt iskolába, nem tud olvasni, nem érti, mi áll azon a papíron. Amikor Ausztriába érkezett, becsülettel bemondta a nevét, de hogy a papírra mit írtak, azt ő nem tudta kontrollálni.

Az analfabetizmus jó hivatkozási alap az ártatlanság hangsúlyozására. A minap ugyanerre hivatkozott az Iszlám Állam egykori emírje, Hassan Fahrud is a magyar bíróság előtt, amikor a mobiltelefonján található videókról faggatták. Büszke iszlám harcos szokás szerint ugyanis filmre vette az általa vezényelt kivégzéseket. Valakik odacsempészték a telefonomra! Hogyan tehettem volna én, amikor nem értek ezekhez a masinákhoz, hiszen írástudatlan vagyok! – siránkozott a bíróságon, kezét tördelve.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A többi meg, aki tud írni, mentálisan sérült.

Eddig úgy volt, hogy agysebészek jönnek betölteni az üres munkahelyeket. Most meg kiderül, hogy analfabétákat engedtünk be Európába. Hülye hülyét hoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés