A migráns

2019. december 2. 8:03

Kocsis Árpád
Mérce
A migránsokkal választás nyerhető ott, ahol nincsen migráns, és népszerűség szerezhető, ahonnan éppen kitoloncolják őket.

„A migránsban kihunyt az ember.

Az, ami egykor gyűjtőfogalom volt, mára „fosztófogalommá” lett. A migráns nem menedékkérő, nem oltalmazott, oltalomkereső, befogadott, vagy ezekhez hasonló.

Semmiképpen sem sorstárs vagy polgártárs.

A migráns törvényen kívüli tényező – a nemzetközi egyezmények nem vonatkoznak rá. Így ezek megsértésének nincsenek is következményei.

A migránsra alkudni lehet. A pillanatnyi megtűréséért pénz, támogatás igényelhető. Nyerészkedni lehet rajta. A migráns hasznot hajt. A migránskérdést ki lehet szervezni Európa peremére, kezelését háborús bűnösökre bízva. A migránsokkal választás nyerhető ott, ahol nincsen migráns, és népszerűség szerezhető, ahonnan éppen kitoloncolják őket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy csinál, mintha nem éppen Londonban nyert volna migrációs szavazatokkal a migrans hátterű polgármester. Egyre több helyen így van.

"A migránsra alkudni lehet. A pillanatnyi megtűréséért pénz, támogatás igényelhető. Nyerészkedni lehet rajta. A migráns hasznot hajt."

Ezt hívják "egységes európai megoldásnak"...

"Míg a törpe ordibál, míg az óriás félre áll,
miénk ez a cirkusz...."

Te most is szívesen látnád az általad említett nagy vonulást? Fotelban ülve kritizálnád, hogyan bánnak a minden jogcím nélkül, papírok nélkül, de jól szervezetten ide érkezőkkel, akiknek itt semmi keresnivalójuk nincsen. Ami pedig a lejárt szavatosságú EU vezetőket illeti, hátrébb kényszerültek, hiába próbálták a semmiben nem különböző Webert és Timmermanst mint választási lehetőséget elővezetni, Junckerről pedig jobb nem is szólni.

Nem értek egyet. A migráns vissza kell küldeni oda ahonnan jött. A törvények megsértéséért
szankcionálni kell. Ha agressziven lép föl, kényszerítő intézkedésnek kell alávetni.

Mi a faszért gondolják egyesek, hogy a migránsokra más jogszabályok vonatkoznak, mint
azokra, akik birtokon belül vannak? Maradjanak a seggükön és kössenek csomót a pöcsükre.
Miért kell nekem megértenem azok lelkét és megszánnom azokat, akik jószerível saját
felelőtlen magatartásuk miatt kerültek lehetetlen helyzetbe? Én, ha belemegyek egy
kockázatos helyzetbe és balesetet okozok, mert hülye voltam, ugrik a bónusz és malus lesz
belőle, azért mert a biztosító nem hülye és kimatekozza, hogy hogyan jár jól. Miért várjuk
el, hogy egy társadalom másképp viszonyuljon a kockézatokhoz? Legyünk hülyék, mint a
az a biztosító, amelyik elkalkulálta magát és csődbe ment?

Az ember olvassa az ellenzéki, vélhetően többségében DK-s öregúr kommentjeit a migrációról, s ledöbben a mérhetetlen tájékozatlanság, demagógia, önálló véleményalkotásra való képtelenség okán.

Visszaböfögnek az RTL, az ATV, a Klubrádió, a Népszava, a 444, a 24.hu, a hvg, az index, s a többi, a magyarok sötétben tartására hivatott média paneljai.

Az még elkeserítőbb, hogy a Mérce fiatal szerzője is ennyire alulinformált, vagy csak Sorosnak kell megfelelnie.

Magam hosszú ideig éltem a migrációban nem kis mértékben érintett nagy nyugati országban, így személyes tapasztalataim, a kintiekkel megőrzött barátságból, szoros kapcsolatokból fakadó informáltság okán elszomorít a magyar ugar.

Persze egy műveletlen, nyelveket nem beszélő, külhonban akár még csak turistaként sem járt ember , avagy éppen a Kádár-i, helyetted a párt gondolkodik szellemiségében felnőtt, szocializálódott öregek számára a migráns kérdés egy megoldatlan egyenlet, így nyúlnak a fenti említett források paneljeihez.

Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a migrációnak leginkább kitett országok balliberális értelmisége sem képes felismerni a jelenségben rejlő veszélyeket. nem is beszélhet róla, mert egyből náci, fasiszta lesz.

Árpád! Próbállak megérteni, tudod a családban mi is sokat vitatkozunk arról, hogy egy adott országban, akár Magyarországon is élő zsidó embernek miért kell törvényszerűen baloldalinak lennie? Jó, holokauszt, az ismert traumák, meg egy zsidó, aki maga is idegen, miért lépjen fel a szintén idegen muszlim bevándorló ellen? Ezek fajsúlyos kérdések.

De a csak látszólag rokonító idegenlét-tudatból ki kell lépni. A muszlim invázió kapcsán zsidónak, magyarnak, ruszinnak, cigánynak, németnek, szerbnek, horvátnak, románnak, s minden itt élő embernek azonos kell, hogy legyen az érdeke, azaz minden eszközzel meg kell állítani azt az inváziót, valamint az ennek szolgálatába szegődött balliberális ellenzéki pártokat, politikusokat. A migrációnak kell lennie a mai legkisebb politikai közös többszörösnek.

Árpád! Amennyiben kételkedsz ebben, a migráció létében, veszélyességében, akkor tegyél egy körutazást a Mérce pénzén Ausztriában, Németországban, Svédországban, Franciaországban, Hollandiában, Olaszországban, hogy a többiekről már ne is beszéljek. Utána talán az igazságról írsz, s nem arról, amire felbéreltek.

De. Mindenben megcáfolt. Akkor is, ha te, mint egy fogyatékos, tagadod a nyilvánvaló tényt.

Te nagyon-nagyon okos! Az illegális bevándorlókról hallottál már? Mert az a katasztrofális probléma. Nagyon jól hangzó kifejezés, hogy: migráns, de azt illene tudni, hogy ez egy gyűjtőnév.
Így aztán, ezt a hülye süketelést be is lehet fejezni!

Így van. Ha nem lenne egész komolyan tragikus, akkor azt mondaná az ember, hogy egy vicc az egész, ami a szemünk előtt zajlik. Hülyét csinálnak belőlünk Európaiakból, és mivel a nagyobb fele, úgy néz ki, hogy még valóban az is, mert nem fogja fel, hogy mi történik velük, azt hiszik, ez is a jólét része nyugaton.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés