Európa szívében európai jogokat és európai béreket akarunk

2019. november 29. 11:06

Puzsér Róbert
Facebook
Az oktatási, az egészségügyi, a szociális és a rendvédelmi szféra dolgozóit cserben hagyja és arcul csapja a magyar állam.

„Tanítottam középiskolában, ismerem a pedagógusok mindennapjait sújtó gyalázatos állapotokat: kevés tanár, sok diák és nyomorúságos tárgyi feltételek egy tizenkilencedik századi oktatási rendszerben, amely tűzzel-vassal rombolja az autonómiát, de legalább semmilyen hasznos tudást nem ad. Kezdő tanári fizetésből még albérlet is alig fedezhető, a gyerekvállalás felelőtlenség. Aki évtizedek óta tanít, különórákra és másodállásra kényszerül, s még így is esélytelen, hogy önerőből valaha is lakást vegyen.

Nincs ésszerű érv az ellen, hogy a tanárok, akikre a gyermekeinket, a rendőrök, akikre a biztonságunkat, az orvosok és ápolók, akikre az egészségünket bízzuk, elegen legyenek feladatuk elvégzésére, s legyenek megfizetve szakértelmük és felelősségük szerint. Ez ma egyáltalán nem teljesül. Az oktatási, az egészségügyi, a szociális és a rendvédelmi szféra dolgozóit cserben hagyja és arcul csapja a magyar állam – s ez már azóta így megy, amióta az eszemet tudom.

Szombaton a pedagógusok tüntetnek – nemcsak magukért, hanem Magyarország jövőjéért. Tudjuk, hogy van hova hátrálnunk, de nem akarunk sem Albániában, sem Ukrajnában, sem Indiában élni. Európa szívében európai jogokat és európai béreket akarunk. Nem várunk tovább: követeljük azt, ami jár.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolom, amikor tanítottál, nem a Zorbán okozta a nyomorúságos állapotokat...

Tessen mindezt Apro de Dobreva Gyurcsenyovatol kerni - o igerte meg a valasztoinak, hogy europai bereket, nyugdijakat brusztol ki nekunk az Unioban, ha ot megvalasztjak.
Ehhez kepest amiota ott van, feszt Magyarorszag ellen askalodik.

Amit elhallgatsz, hogy ezek a gyerekek akarnak-e tanulni?
Nem-e az van, hogy az egesz eletuk az internet, szamitogepes jatekok, facebook haromszogben zajlik, mar kisgyerekkorukban a teve, tablet stb. nevelte oket?!
Es akkor jon egy "tanitanek", eletunt tanar, aki gyakran orbanfobias is, es neki kellene felvennie a versenyt a virtualis vilaggal..
Hat tobb penzt a tanaroknak, de meg tobb eletkedvet, lelkesedest!
Kezdjetek el elni, hogy legyen mit meselni - ahogy a dal mondja.

Robika, főpolgármester választás már vót. Pihenjél.

"Európa szívében európai jogokat és európai béreket akarunk. Nem várunk tovább: követeljük azt, ami jár.” - adta ki a legújabb jelszót Patkány gyuri, ez a bolond visszhangozza.
Az édesanyád térde, az jár neked, te éhenkórász f.szkalap.
Életedben nem volt egy normális munkahelyed, akkor miről pofázol?
De: ha ismernéd a szót, tisztesség, csak egyet kívánhatnál:
MINDEN PEDAGÓGUS AZ UTCÁRA!
Addig nem tanítunk, míg a pedagógus tiszteletét a munkáltató, a Magyar Állam helyre nem állítja.
Ennek az első lépése: az osztályokban minden tanuló személyi autonómiáját, a pedagógusét kiemelten biztosítsa.
A személyi méltóságot zavaró tanulók speciális oktatását az állam külön órákon, külön tanárokkal, külön helyiségekben köteles ellátni.
Ha ismernéd a szót: tisztesség, ezzel kellett volna kezdened, baromarc patkány Puzsér!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés