Dobrev Klára a papoktól és a középkortól retteg

2019. november 18. 21:21
Sötét középkortól és a papok hatalmától fél Dobrev Klára.

Dobrev Klára azt hitte, hogy a felvilágosodással magunk mögött hagytuk a „sötét időket”, de most azt látja, hogy a „vallási fundamentalizmus” visszatér. És nem az iszlámra gondol. 

Összesen 227 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván nem az iszlámra gondol, de én a doberevektől, kleinektől, a sötét időktől jobban rettegek. Mert nem csak az iszlámot hozzák.

Dobrev, a fundamentalista liberális papnő...

Válaszok:
pollip | 2019. november 19. 17:50

"Sötét középkortól és a papok hatalmától fél Dobrev Klára."
Én meg attól félek, hogy a Mandi még hányszor fogja váratlanul az arcomba nyomni Gyurcsánynét.
Apropó. Gyurcsányné, Szabó Timea, Gyurcsány, Gréczy, Vadai. Újhelyi, Bangóné,Varjú....hogy csak a "legfontosabbakat" említsem..
Mi a közös bennük?
A több éves folyamatos gyűlölködés, milyen elképesztő módon kiült az arcukra! Magyarán: látványosan csúnyulnak. A gondolatok megteszik a külső nyomokat, de kegyetlenül!

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. november 19. 7:54

"Sötét középkortól és a papok hatalmától fél Dobrev Klára."

Akkor már a férjét sem engedi többször bérmálkozni?

"David Lau, Izrael állam askenázi főrabbiját fogadta a Karmelita kolostorban Orbán Viktor."
"Átfogó megállapodást kötött a kormány az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel (EMIH)."

"Sötét középkortól és a papok hatalmától fél Dobrev Klára."

Fél, hogy máglyán megégetik?

Neked tetszik Kláriak? Újra házasságot akarsz kötni?

Gondolom ez valami genetikus dolog lehet, talán még Ali Agcsát is rehabilitálni fogják.

Te kriptaszökevény!
Amikor az egyik vizsgán azzal indítottam, hogy a sötét középkor, a professzor majdnem kirúgott, úgy kellett kérnem, hogy hadd fejezzem már be a mondatomat, hiszen a mondat másik fele úgy szólt, hogy a tudatlanok, tanulatlanok nyomták rá, erre a művészetekkel, tudományokkal,
Művészekkel, tudósokkal gazdag századokat.
Az olyan buta tökfejek, mint amilyen te vagy.

Nem csak az a baj, ezzel a bilifejűvel, az a sok zöldség, amit itt összehord, hanem ahogy mondja. Süket ez a nő-féleség, hogy mindig így kiabál?
Ráadásul egy -tök üres teremben.

Vigyázz Dobrev, mert hamarosan le leszel cserélve!
Attól rosszak az idegeid, hogy Gyurcsány mindig részeg?

Sötét ez, vagy aljas? Mindkettő?

javaslom olvasd el a feliratot 0:37-től. senki nem ad a szájába per has érzelmeket. szó szerint kimondja, hogy retteg.

persze egy másodpercig sem gondolom, hogy nem hazudik. pontosan tudja, hogy SOHA nem fogja neki SENKI megszabni, hogy hogyan élhet, kit szerethet. de biztos jól áll a szélsőséges liberálisoknak ez a műrettegés.
aki meg sötét középkorozik, az egyedül azt szellemi igénytelenséget fitogtatja, hogy a komcsik által írt történelmet és valóságértelmezést tanulta (ez még nem bűn, ha akkor élt, ez volt és más nem), és az elmúlt 30 év sem volt elég számára ahhoz, hogy szabadon utánanézzen a valóságnak.

jártál már a veleméri templomban? gyönyörű hely érdemes megnézni.
igen, a középkorban épült. a "sötét" középkorban.
egy kis wiki:
"A veleméri templomot nem pontosan keletelték, hanem úgy, hogy a Szentháromság vasárnapján kelő nap első sugara a Szentháromság a szentély boltozatán lévő jelképére essen. Az építők és a freskót készítő Aquila János ezen kívül figyeltek a napfordulóra is. A templom tudós plébánosa, Kovács József megfigyelte, hogy a téli napforduló hajnalán a szentély délkeleti kerek ablakán besütő napsugarak a Madonna ölében ülő gyermek Jézust világítják meg elsőként. "

ízlelgesd egy kicsit azt a sötét középkort, ahol ilyen csillagászati, építészeti ismeretekkel rendelkeztek egy Isten háta mögötti templom felépítéséhez.

Nekem róla a görény nevű állat jutott az eszembe, bár gyanítom hogy egy görény menekülne ha találkozna vele...

Na ennek azért nézz utána.

Gyurcsánynénak szeretettel, ha már nem ragadt rá más, mint a kommunista gyűlölködés, gyűlöletszítás.
A te fejed a sötét, nem a Középkor.

A felvilágosodásnak, majd a kommunizmusnak és általában a primitív vallás-ellenes propagandának egyik visszatérő jelszava: “Az egyház a tudomány és a fejlődés gátja volt!”

Az első ingaórát a későbbi II. Szilveszter pápa (+1003) készítette a reimsi székesegyházban. — Az arab számokat, amelyeket ma használunk, ugyancsak ő vezette be. Az addig használatos római számokkal magasabb matematikát nem lehetett művelni.

Európa első növény-, állat- és ásványtanát Nagy Szent Albert (+1280) német szerzetes (kora legátfogóbb műveltségű embere) szerkesztette meg. Ő beszélt már arról is, hogy a Föld gömb alakú és hogy túlsó felén is laknak emberek.

A lemezjátszó ősét, a távcső és a mikroszkóp elvét Rogerius Bacon (+1294) angol ferences fedezte fel. Írt már arról, hogy a gőz erejével hajókat lehet hajtani. Megsejtette a fény hullámelméletét és írt “láthatatlan fénysugarakról”. Azt tanította, hogy a Föld gömb alakú.

Kolumbusz Kristóf papok indítására és segítségével indult Amerika felfedezésére. — Elsősorban Nagy Szent Albertnek és Rogerius Baconnak a művei adták neki a gondolatot, hogy a Föld gömbölyű. — Két pap bíztatására kapott a spanyol királytól hajót.

A puskaport Schwarz Bertold (+1350) szerzetes fedezte fel.

Kopernikuszt, a lengyel csillagászt nem kell bemutatni (+1543). Ő is egyházi ember volt: kanonok.

A középkorban sok püspöki székhelyen a püspök tartott fenn kórházat, míg vidéken a kolostorok illetve a szerzetesek. Magyarországon is kolostorok mellett létesültek az első kórházak, Pannonhalmán 999-ben, Pécsváradon és Esztergomban, 1000-ben.

A világ első orvosi egyetemét a bencések alapították Salernoban. Ennek az egyetemnek volt tanára Constantius Afer (+1087), aki az első anatómiai művet írta. Az első bonctani intézetet Schönborn Frigyes würtzburgi püspök állíttatta fel; az első elmegyógyintézetet Juan Joffre Gilbert szerzetes Valenciában (+1409-ben); az első modern értelemben felszerelt kórházat Borromei Szent Károly püspök (+1584). – Az első hazai orvosképzést irgalmas szerzetesek hozták létre Egerben.

Az első magyar iskolát a bencések hozták létre Pannonhalmán 996-ban. Az első magyar népi kollégiumot is egy pap alapította Esztergomban, 1390-ben; kizárólag szegény diákok készültek fel itt egyetemi tanulmányaikra. Hazánkban 1868-ig kizárólag az egyházak szerveztek népiskolákat, ők képeztek tanítókat, írtak tankönyveket. Későbbi egész iskolarendszerünk az egyház iskolarendszerére épült.

Az első magasabb szintű iskolákat ugyancsak az egyház hozta létre. A XIV. századi Európa 36 egyeteméből 31 egyházi alapítású.

A vallás, az isten-hit és a tudomány kérdésének kapcsolatáról végül általában megemlíthetjük, hogy a kommunizmus korában mindennapos állítása volt a propagandának, hogy a vallás (az egyház) és az isten-hit szemben áll a tudománnyal. Ennek a sulykolásnak hatásai máig is tapasztalhatóak, pl. az elmúlt korban képzett pedagógusok vagy újságírók körében. – A tény viszont az, hogy például mindazok a nagy tudósok, akikről ebben a korban is (aminthogy ma is) minden általános és középiskolás gyermek tanult, szinte kivétel nélkül legalábbis isten-hivők voltak, és sokan közülük vallásosak: amint az volt pl. Kopernikusz, Kepler, Galilei, Ohm, Galvani, Volta, Ampere, Newton stb. De ugyanígy nagy arányban isten-hivők korunk legnagyobb tudósai is, mint M. Planck, A. Einstein, W. Heisenberg, E. Schrödinger, N. Bohr stb.

A 20. század kezdete óta szekuláris fundamentalizmusok szedik milliós áldozataikat. Én inkább ezektől tartok. Ha már vallási fundamentalizmusról beszélünk, nem a keresztény fundamentalizmus nevében gyilkolnak manapság, hanem az iszlám fundamentalizmus nevében.

Habzik a szája ennek a mocskos kommunista agitátornak.

nem olvastad el, amit írtam. szó sincs szobrokról, freskó(k) van(nak) a falon.
úgy épült meg a templom, hogy a jeles napokon hajnalban a falnak egy értelmes részére (ne a bal alsó sarokba, vagy föl, a mennyezet közelébe) essen a fény. mert egy találomra elhelyezett ablakon a nap első fénye eshet pl. a padokra is, és oda nehéz freskót festeni. ;)

:))
Tényleg vicces, hogy amikor Dobreva "Európáról" beszél, az a gyakorlatban 10 alvó képviselőt jelent stadion méretű előadóteremben. Ennél még az MTK-nak is több szurkolója van.

Ez egy ébresztő beszéd volt, az egyik alvó képviselő majdnem fel is ébredt tőle.

Az egyház már a Kr. u. III. századtól elrendeli, hogy a püspökök gondoskodjanak a betegek ápolásáról. Így a Római Birodalom különböző vidékein létrejönnek kórházak. A művelt világ első igazi kórházát Szent Vazul püspök (+379) alapítja. Az első elkülönített leprás kórházat Otmár St. Galleni apát építteti 720-ban. – A középkorban sok püspöki székhelyen a püspök tartott fenn kórházat, míg vidéken a kolostorok illetve a szerzetesek. Magyarországon is kolostorok mellett létesültek az első kórházak, Pannonhalmán 999-ben, Pécsváradon és Esztergomban, 1000-ben. A 12-14. században tovább szerveződött a szegények, betegek gondozása az egyházban: önálló szerzetesrendek, lovagrendek alakultak betegek ápolására, kórházak létesítésére. A betegápolás szabályait a johannita lovagok állították először össze. A legújabb korig a betegek egyetlen menedékei a szerzetesek voltak. — Hosszú volna a betegápoló szerzetesek tevékenységét bemutatni. De egy példát említünk: csupán a Szent Lázár-lovagok több mint 3000 bélpoklosokat befogadó kórházat láttak el.

Tanulj legalább most, te rettegő tehén!
Ha még két-három századdal kiegészítjük, világos, hogy Dobrev egy ostoba, vén tyúk. Ideje már lecserélni.

A nyálkacsatornát, a könnymirigyeket Niels Stensen (+1688) dán anatómus (majd pap és püspök) fedezte fel. Ő állapította meg, hogy a szív izomzat.

A villamossággal történő gyógyítást (elektroterápia) Diwich Proiop (+1765) premontrei alkalmazta először.

A mesterséges altatás (narkózis) Opitz Celesztin prágai szerzetes főorvos nevéhez fűződik (1874).

A higanyszálas hőmérőt egy pap, Bouilau találta fel a XVII. században.

A kinint — mint lázcsillapítót és a malária ellenszerét — először szerzetesek alkalmazták Európában.

Az érzéstelenítést műtéteknél először az Irgalmas Rend használta Prágában (1847-ben).

V. Priessnitz osztrák pap (+1851) neve közismert. Róla nevezték el az általa először alkalmazott vizes borogatást. (Vörösmarty is megörökíti emlékét: “Priessnitz visszaadá a víznek régi hatalmát — S ősi erőben kél újra az emberi faj.”

Hasonlóan ismert a Kneipp-kúra (vízkúra), amely S. Kneipp plébánosról kapta elnevezését (+1897).

2000-ben a katolikus egyház világszerte több mint 60.000 intézményt (kórházat, otthont, lepragondozót) tart fenn hátrányos helyzetűek, betegek, öregek gondozására.

Az első nyomdát hazánkban Karai László budai prépost alapította. Ő hozta hazánkba Hesz András nyomdászt, akiről Buda egyik terét elnevezték.

A fénytan egyik nagy tudósa, F. Grimaldi jezsuita (+1633). Ő fedezte fel a színszóródást és a fényelhajlást. — A csillagászati kutatás történetének egyik legnagyobb alakja egy másik világhírű szerzetes, A. Secchi (+1870). Ugyanő a modern meteorológia megalapítója: szerkesztette az első időjárásjelző gépet, alakította ki Olaszországban az első meteorológiai hálózatot.

A gázok kutatásában is papok nevével találkozunk: E. Mariotte francia bencés neve közismert (+1670); — Gusman Bertold barát pedig 60 évvel a Montgolfiere testvérek előtt felszállt 1720-ban a portugál udvar előtt. — A gázlángot először jezsuiták alkalmazták Angliában, 1774-ben. Az első gázgyártársaságot egy szerzetes, Duan alapította Prestonban 1815-ben.

A vetítőgép felfedezője Kircher Atanáz szerzetes (+1680). Kora egyik nagy polihisztora volt. Felfedezte még a napfoltokat, a visszhang törvényeit, és többek között egy alapvető könyvet írt az egyiptomi hieroglifákról.

Az örökléstan egyik alapítója G. Mendel brünni szerzetes (+1884). Ma is “Mendel-féle szabályokról” beszél a tudomány.

A rajzokat továbbító távírót G. Caselli olasz apát fedezte fel. (+1891)

Az amatőr fényképészet egyik hazai úttörője Horváth Zsigmond egri ciszterci tanár volt (+1886). Nevéhez fűződik az egri meteorológiai állomás felszerelése is.

Marconi előtt felfedezi a drótnélküli távírót Károly Iréneusz premontrei szerzetes tanár; ugyanő szereli fel hazánkban az első orvosi vizsgálatokra alkalmas röntgenlaboratóriumot Nagyváradon1896-ban.

Az első dinamót Jedlik Ányos magyar bencés szerzetes készítette (+1844). Ő szerkesztette az első elektromágneses motort. Felfedezte pl. a szódavíz készítésére szolgáló készüléket. Az 1840-es évektől a pesti egyetem fizika tanszékén, elsőként tér át a latín nyelvű tanításról a magyar nyelvűre. – A kommunista kor hazai középiskolás tankönyvei leírták, hogy az egyik legjelentősebb magyar tudós Jedlik Ányos volt, de e könyvekben nem szerepelt, hogy ő pap és szerzetes volt (a maiakban már igen).

A csillagászat egyik nagy alakja a jezsuita szerzetes Hell Miksa. Az első magyar csillagvizsgálót ő vezette Nagyszombaton (+1754). Ő tervezte hazánk második csillagvizsgálóját is Kolozsvárott, ugyanő az egri Líceum csillagdáját és minden bizonnyal a Budai Csillagdát is. A Gellérthegyi Csillagvizsgáló első vezetője is pap volt. — Jellemző a kommunizmus idején elterjedt hamisításokra, hogy egy 1982-ben nálunk kiadott, Csillagászati Abc 102 neves csillagászról emlékezik meg név szerint. De nem említi, hogy közülük 30 katolikus pap volt. Két magyar csillagász pap nevét megörökíti a Hold-térkép is, Hell Miksáét és Fényi Gyuláét, valamint találkozhatunk ugyanitt az olasz A. Secchi szerzetes nevével is.

Úgy tűnik, nincs képben, nem tudja, mit beszél. Csak járatja a száját.
Egyre nagyobb suletlensegeket fog kitalálni, hogy felhívja magára a figyelmet.

Vajon mit szol ehhez Beer Miklos atya?
Emlekszem, amikor Gyurcsany a vlogjaban arrol irt, hogy a nejevel egymas kezebol veszik ki D.Brownak a Da Vinci kodjat.
Az valo nekik, meg a Lenin osszes, Marx, ilyesmik.

" a „vallási fundamentalizmus” visszatér. És nem az iszlámra gondol. "
Hanem az izraeli vallásállamra?
Vagy a militáns liberalizmusra?
Vagy a sorosi plutokráciára?
Tisztázni kéne sürgősen.

Meg arról, hogy a faültetésnél írtam még neked.

Hildegardot "ismerem".

Jedlikről tudtam, hogy bencés szerzetes volt, Pannonhalmán többször is jártam.
Öveges Józsefről nem, ill. nem régen csak azt, hogy egy cuki bácsi.

" a „vallási fundamentalizmus” visszatér. És nem az iszlámra gondol. "
Hanem erre: "Izraeli főrabbival találkozott Orbán Viktor"

Nemrégen megismételték a kísérleteit. Ó, ha egy ilyen aranyos bácsi tanította volna a fizikát, nem utáltam volna annyira. Végül is nem a fizikát utáltam, hanem a tanárnőt.

Akkor Szigetvári volt a nem tudom mije, csodálkoztam is, hogy nem beszélték meg előtte, hogy mit mondjon.

Miért, kik a "haza megmentője"? A papokat évekre börtönbe záró, kínzó, gyilkoló kommunisták?

Adtam pedig segítséget neked.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés