Trump: Erdogan rajongója vagyok

2019. november 14. 7:36
Meglepő, hiszen a két ország között számos komoly konfliktus van.

A washingtoni csúcs előtt az amerikai elnök Erdogan rajongójának nevezte magát – számol be az Euronews. Úgy tűnik egy személyes találkozó képes felülírni az ember véleményét a másikról, és igaz ez az állítás akkor is, ha az amerikai és a török elnökről van szó.

A hízelgő kijelentés azért is hangzik kissé meglepően az amerikai elnök szájából, mert a szíriai helyzet csak egy a két ország közötti komoly konfliktusok közül. Az elmúlt hetek feszültségei után Donald Trump most azt nyilatkozta, hogy a török-szír határon szerinte minden rendben van, a tűzszünet érvényben van és mindehhez még azt is hozzá tette, hogy szerinte a kurdok is elégedettek a kialakult helyzettel.

Az elnöki helyzetértékelést meglepetéssel fogadhatták a Kongresszusban, különösen azok akik az amerikai csapatok váratlan kivonulását Szíriából a kurdok elárulásának tekintették. Az elnöki csúcson egy másik kényes kérdés is szóba került. Az amúgy NATO tagállam Törökország ugyanis nem a katonai szövetségeseitől, hanem Oroszországtól vásárolt légvédelmi rendszert, ami miatt Washington eléggé megorrolt.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés