Fekete-Győr: Az USR-PLUS-nak nincs kisebbségvédelmi programja

2019. november 9. 13:49
A Momentum elnöke korábban pont az állítólagos komoly kisebbségvédelmi program miatt kampányolt a romániai pártnak.

Fekete-Győr András a napokban vett részt az USR-PLUS államfőjelöltjének egy kolozsvári rendezvényén, ahol nyíltan kampányolt is Dan Barnának az RMDSZ-es Kelemen Hunor ellenében. Akkor az azonnali.hu kérdezte a Momentum elnökét azzal kapcsolatban, hogy miért nem a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltjét, Kelemen Hunort támogatja, amire Fekete-Győr azt válaszolta: „a magyarok azzal járnak jobban, ha – Kelemen Hunorral ellentétben – olyan jelöltre szavaznak, akinek esélye is van nyerni, az USR-PLUS-nak pedig amúgy is komoly kisebbségvédelmi programja van.

A Momentum elnöke most a Maszol-nak volt kénytelen elismerni, hogy „tévedett”, ugyanis a portál rávilágított, hogy „sem az USR-nek, sem a Dan Barnát jelölő választási szövetségnek semmilyen kisebbségvédelmi programja nincs”.

Fekete-Győr erre úgy reagált: „el kell ismernem, hogy tévedtem a kérdésben, hiszen írásban még nem publikálta az USR-PLUS a kisebbségeket érintő programját, de egy kifejezetten ezzel a témával foglalkozó USR munkacsoport dolgozik az előterjesztésen. Látom a jó szándékot a részükről, és azt, hogy hajlandóak lennének a párbeszédre ebben a kérdésben”.

 

 

 

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL

Tényleg megérte ez a vesszőfutás néhány brüsszeli buksisimiért cserébe?

Jó lenne, ha megcsinálnák, engem is erről faggat rendszeresen.

Van nekik. Jó vastag bőr van rajta.

Olvastam a levelet a linken, amit feltettél.
10-15 éve olvastam az MTA egyik történész munkatársának értekezését az interneten. (Sajnos annak a linkjét nem mentettem el, és a kulcsszavak alapján ma már hiába keresem.) Nohát ez a hazai akadémiai projekben munkálkodó (ha jól emlékszem) történész azt fejtegette, hogy a magyar nemzettudatra nevelés az tulajdonképpen potenciális tömeggyilkosok előállítását célozza!!! Kíváncsi voltam, azért gondolja-e, amit leírt, mert mindenféle nemzettudatról ugyanaz a véleménye, ezért tovább olvastam. Hát nem. Határozottan leírta, hogy például az USA-nemzettudatra nevelés, az nem ilyen gonosz dolog. (Nem volt alkalmam megkérdezni tőle, mit gondol, a kiirtott indiánok maradékai is osztják-e az ő véleményét.)

Fegyőr, az Összevissza Beszélő!

A mandiner még nem unja Fegyőr mutogatását, ki a fa....t érdekel egy hazaáruló magyarázkodása.

Ami igazán húsba vágó, az a migráció. Miket fontolgat Ursula, mit akarnak a torkunkon letolni e téren. Ezért is fontos a november-9-10. között, Lampedusan tartott, "A jogok határa és a határok joga" elnevezésű migrációs konferencia, amelyen olasz jogászok, migrációs szakemberek, kutatók vesznek részt.

A Radio Radicale egyenes adásban közvetít, ebbe hallgattam bele. Az eddigi hozzászólók többsége a korlátlan bevándorlás legálissá tétele mellett foglalt állást. Agrigento püspöke, Francesco Montenegro bíboros betegség miatt nem tud részt venni, így levelét a helyi paróchus olvasta fel.

Ennek lényege: kitárni a kapukat, szervezetté tenni a családos bevándorlást, a Mare Nostrum helyett, legyen mindenkié a tenger, új történelem íródik, Észak-Itáliában szégyenletes tendenciák uralkodnak migrációs téren, európai szintű gazdasági szolidaritásra van szükség, a cél a migránsok teljes integrálása. A bíboros teljesen azonosul a Pápa korlátlan migrációt támogató elképzeléseivel.

Volt aki a konfliktus eredőjét kereste előadásában, s eljutott oda, hogy a bevándorlók egy történelmileg kialakult államszerkezettel, nyelvi-kulturális-vallási identitással rendelkező közösséggel találkoznak, amihez alkalmazkodniuk kellene, s itt kezdődik a probléma.

Szóval ezek az igazán fontos információk, s nem egy senki naponkénti arcunkba tolása. A helyszínen nincs egyetlen magyar tudósító sem. Pedig Olaszország kitárta a kapuit, özönlenek a migránsok, Itália fogja elsüllyeszteni a kelet-közép-európai régiót is.

Montenegro bíboros levelében elismerte, hogy Lampedusáról menekülnek az olaszok északra. Mi hová fogunk menekülni?

Csak az ökör következetes.

Hazug fasz.
Mi van a vatras Ciolossal?

Ciolos határozta meg a medvék kilovesenek szabályozását. Megint ölt egy medve............

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés