Fekete-Győr: Az USR-PLUS-nak nincs kisebbségvédelmi programja

2019. november 9. 13:49
A Momentum elnöke korábban pont az állítólagos komoly kisebbségvédelmi program miatt kampányolt a romániai pártnak.

Fekete-Győr András a napokban vett részt az USR-PLUS államfőjelöltjének egy kolozsvári rendezvényén, ahol nyíltan kampányolt is Dan Barnának az RMDSZ-es Kelemen Hunor ellenében. Akkor az azonnali.hu kérdezte a Momentum elnökét azzal kapcsolatban, hogy miért nem a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltjét, Kelemen Hunort támogatja, amire Fekete-Győr azt válaszolta: „a magyarok azzal járnak jobban, ha – Kelemen Hunorral ellentétben – olyan jelöltre szavaznak, akinek esélye is van nyerni, az USR-PLUS-nak pedig amúgy is komoly kisebbségvédelmi programja van.

A Momentum elnöke most a Maszol-nak volt kénytelen elismerni, hogy „tévedett”, ugyanis a portál rávilágított, hogy „sem az USR-nek, sem a Dan Barnát jelölő választási szövetségnek semmilyen kisebbségvédelmi programja nincs”.

Fekete-Győr erre úgy reagált: „el kell ismernem, hogy tévedtem a kérdésben, hiszen írásban még nem publikálta az USR-PLUS a kisebbségeket érintő programját, de egy kifejezetten ezzel a témával foglalkozó USR munkacsoport dolgozik az előterjesztésen. Látom a jó szándékot a részükről, és azt, hogy hajlandóak lennének a párbeszédre ebben a kérdésben”.

 

 

 

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés