Legyen világos, mit képviseltem a kormányülésen

2019. november 7. 9:09

Karácsony Gergely
Facebook
Nincs szükség egy újonnan, pazarló módon felépített kórházra, miközben a Szent Imre kórház tökéletesen alkalmas a szerepre.

„Ahogyan az várható volt, a konstruktív kormányzati nyilatkozatok után a kormánypárti lakájmédia máris megpróbálja elhazudni az álláspontomat, amit a kormányülésen is képviseltem. Legyen hát világos, mit képviseltem ma, és mit fogok képviselni a jövőben is.

A Fővárosi Közgyűlés döntésének megfelelően folytatódjék az Egészséges Budapest program, ennek keretében legyen mód a kerületi szintű járóbeteg-ellátás minőségének javítására, a diagnosztikai eszközpark fejlesztésére. Ma egy évben több mint 30 ezer ember hal meg olyan betegségben, amely megelőzhető lenne. Az Eurostat adatai szerint 10-ből 8 75 év alatti haláleset megelőzhető lenne Magyarországon, így Budapesten is. Nem tudom elképzelni, hogy bárki vitatná: ezzel dolga van minden választott vezetőnek.

A szuperkórház ügyében a vita a rossz elhelyezkedés, így a közösségi közlekedés hiánya mellett arról is szól, hogy nincs szükség egy újonnan, pazarló módon felépített kórházra, miközben a Szent Imre kórház tökéletesen alkalmas arra, hogy súlyponti kórházzá fejlesszük. Tájékoztattam a kormányt arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy nem kívánja a még el nem kezdett épületek megépítését a Városligetben, ehelyett a zöldfelületek növelését tartja fontosnak. Ezzel az eredetileg tervezett Liget-beruházásból sokmilliárdos megtakarítás érhető el.

Ami a stadionok ügyét illeti: a Bozsik-stadion újjáépítése az utolsó fázisban van, mivel rombolni senki nem akar, így azt természetesen be kell fejezni. A ferencvárosi kézilabda-csarnok ügyében azt gondolom, mint a kerület új polgármestere, Baranyi Krisztina: az az elvárásunk, hogy az épület ne egyfunkciós legyen, hanem alkalmassá váljon kerületi rendezvényközpont céljaira.

Az atlétikai stadion ügyében jelenlegi álláspontunk a kormányéval ellentétes. Mert ebben az ügyben is abból indulunk ki, mint minden más nagyberuházás ügyében:

1. a beruházásoknak a zöldfelületek arányát növelniük kell
2. a beruházások finanszírozásának és működtetésének fenntarthatónak kell lennie, és közösségi célokat kell szolgálniuk
3. a beruházások költségeinek átláthatónak és ellenőrizhetőnek kell lenniük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Világos, nagyon is világos hogy mit képviselsz. Csak a rombolást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés