Megerősítette a bevándorlási kvótarendszer bevezetését a francia miniszterelnök

2019. november 6. 17:45

Édouard Philippe francia miniszterelnök szerdán megerősítette, hogy egyebek mellett évente meghatározandó kvótarendszerrel tervezi a kormány szabályozni a gazdasági bevándorlást annak érdekében, hogy Franciaország „visszaszerezze a bevándorláspolitika feletti ellenőrzést”.

„Az intézkedés lényege a szuverenitás. Jelezni és felvállalni egyértelmű döntéseket a befogadás és az integráció területén, és biztosítani a jogok és kötelességek közötti igazságos egyensúlyt” – fogalmazott kormánya 12 tagjának jelenlétében tartott sajtótájékoztatóján a miniszterelnök, aki a már korábban ismertetett és az ellenzék által vitatott kormányzati javaslatokat foglalta össze.

Nem változtatnak a családegyesítés intézményén

A gazdasági bevándorlást kvótarendszerrel szabályozná a kormány, a menedékkérőknek járó egészségügyi szolgáltatásokat korlátozná és a visszaéléseket pedig büntetné. A menedékkérőknek ezentúl a jelenlegi egy év helyett csak hat hónapig járna ingyenes egészségügyi ellátás.

„A családegyesítés kérdéséhez nem nyúlunk, de minden visszaélés ellen küzdeni fogunk, beleértve a családegyesítéssel való visszaélést is” – mondta Christophe Castaner belügyminiszter, aki azt is jelezte, hogy a menekültek számára 16 ezer új férőhelyet nyit a kormány, valamint három olyan új központot is átadnak, ahol a kiutasításra váró illegális bevándorlókat őrzik.

A belügyminiszter arra is ígéretet tett, hogy a Párizs északi részén ismét kialakult migránstábort, ahol a segélyszervezetek szerint 1500 és 3000 ezer közé tehető azon bevándorlók száma, akik arra várnak, hogy a prefektúra menedékkérőként regisztrálja őket, az év végéig felszámolja a kormány.

 A francia kormány azt is jelezte, hogy 2027-ig szeretne félmillió külföldi diákot az országba vonzani a jelenlegi 327 ezer helyett. Hivatalos adatok szerint tavaly 256 ezer tartózkodási engedélyt adtak ki a hatóságok, de ebből csak 13 százalékot, alig 33 ezret kaptak gazdasági bevándorlók.

Jövő nyárig véglegesítik a rendszert

Nicole Belloubet igazságügy-miniszter nyilvánosan elhatárolódott a kormánytól, amikor a France Inter közrádióban azt mondta, hogy „nem hiszi, hogy a kvótarendszer lehet az egyetlen megoldás”. Emmanuel Macron államfő kínai látogatásán a tárcavezető elhatárolódására vonatkozó újságíró kérdésre azt mondta: „nem szeretne kommentárokat vagy lelkiállapotokat kommentálni”.

Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter kedden elmondta: jövő nyárig véglegesíti a javaslatait a kormány a kvótarendszerrel együtt, amelyet évente felülbírálna a parlament a munkaerőpiac igényeinek függvényében.

Ezentúl minden évben felülvizsgáljuk ezt a listát. Néhány hónap múlva kezdjük a szociális partnerekkel és a régiók képviselőivel. Megnézzük, hogy milyen erőfeszítések történtek a képzés területén ahhoz, hogy először az álláskeresőink, aztán pedig a menekültek töltsék be ezeket az álláshelyeket. Utána pedig meghatározzuk foglalkozásonként és területenként a (hiányzó) emberek számát" - mondta a miniszter.

(MTI)

Borítókép: MTI/EPA/Pool/Charles Platiau 

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A francia városok már elestek.

"Elhitte, hogy Karácsony Gergely biciklivel jár munkába? Kár volt!"

Egy percig sem hittem el. De az is hülye, aki beveszi az ilyen ócska libsi blöfföket.

A magyar ballib szerint évek óta nincs kvóta:-)))))

A franciák azt csinálnak a kvótájukkal, amit akarnak, de minket hagyjanak békén ezzel az eleve - és már láthatóan - kudarcra ítélt hülye ötlettel.

KariFeri. Megkapta a drazsés Havas számlát. A stadionok maradhatnak, ürgebőrbe varrva.

Egyébként jó példa arra, mennyire veszik komolyan ezt az egész klímakommunista szarságot. Az egész csupán egy politikai termék.

A kitoloncolasra várost bezárva fogják tartani! Csak fél évig kapnak a bevándorlók ingyenes egészségügyi ellátást!! Várom az ENSZ és a többi szervezet ellenkezését, szankcióit:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés