Kína betiltotta a South Parkot

2019. október 8. 8:34
Korábban a Micimackót cenzúrázták keményen, mert kínai felhasználók a miniszterelnökükhöz hasonlították a főszereplőt.

A rajzfilmsorozat legutóbbi epizódja éles kritikát fogalmazott meg Hollywooddal szemben, mivel az a kínai kormányzat elvárásaihoz igazítja a tartalmait – írja a The Hollywood Reporter.

A szatirikus hangvételű rész miatt a kínai kormány minden egyes South Park epizódot, jelenetet, illetve a sorozatot érintő beszélgetést törölt.

A két rendező, Trey Parker and Matt Stone feltehetően sejtették, hogy ez lesz az eredmény, de mindez kevéssé érdekelte őket. A kínai kormányzat egyébként nem először tesz hasonlóan szigorú lépéseket, korábban a Micimackót cenzúrázták keményen, mert kínai felhasználók a miniszterelnökhöz hasonlították a főszereplőt.

A rendezőpár hétfőn este egy közleményben tudatta Twitteren: „Az NBA-hez hasonlóan köszöntjük a kínai cenzúrát az otthonaikban és a szívükben” – írták. „Mi is jobban szeretjük a pénzt, mint a szabadságot. Hszi egyáltalán nem úgy néz ki mint Micimackó.  Hangolódjatok a szerdán 10 órakor érkező következő epizódunkra! Éljen a Kínai Kommunista Párt! Reméljük bőséges lesz az őszi cukornád-termés! Így már rendben van Kína?.”

A megszólalás igen aktuális, hiszen az NBA-ben botrány tört ki annak kapcsán, hogy vasárnap a Houston Rockets csapatának menedzsere egy tweetben vállalt szolidaritást a hongkongi tüntetőkkel. Kínai adók erre válaszul megfenyegették őket, hogy beszüntetik a meccseik közvetítését, valamint a kínai szponzorok elvonták a tőkéjüket a csapattól. Végül az anyagi következményektől való félelem miatt a csapat és az NBA is elhatárolódott az edző megnyilvánulásától.

 

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van. A sorghum nem cukornád.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés