Kurdok

2019. október 7. 17:44
Csáky Pál
Facebook
Újabb nagy szemétség készül a világpolitikában.

„Az ilyen helyzetek miatt emelkedik meg az ember gyomra, robban fel az agya. Az ilyen helyzetek késztetik arra, hogy kimondja: soha többet hallani sem akarok a politikáról!
Újabb nagy szemétség készül a világpolitikában, s ennek perfid voltát nem képes csökkenteni az a tény sem, hogy komoly politikusok néha figyelmeztetnek is arra: ez nem a kegyesrendi szerzetesek értékrendje alapján működő tevékenység. Még a Vaskancellár cinikus mondata sem old sokat eme alapigazságon: „aki szereti a kolbászt meg a politikát, ne érdeklődjön behatóan aziránt, hogyan csinálják egyiket is, másikat is”.

Erdogan török állama tegnap bejelentette, hogy támadást indít észak-szíriai területek ellen. A nagy USA kormánya – merőben szokatlan módon – vasárnap éjjel azonnal közleményben reagált, hogy az USA ezt tudomásul veszi, s azonnali hatállyal kivonja a térségből a csapatait, kb. ezer katonát. A kurdok is azonnal reagáltak a térség kurd-arab koalíciója részeként, s nevén nevezve a fejleményeket azt vágták az amerikaiak szemébe, hogy azok elárulták őket.

Nem tudjuk, mit hoz a holnap és a holnapután, mint ahogy azt sem tudjuk, tárgyalnak-e zárt ajtók mögött valakik erről a helyzetről, vagy sem. A magam részéről nem tudom elképzelni, hogy ne tárgyalnának, szerintem még El-Aszad is felhívta Putyint eme ügy kapcsán.

De nem is a konfliktus jövőbeli veszélyeiről akarok most értekezni, hanem a kisebbségeknek adott ígéretek csalárd voltáról. Történt, hogy Közép-Keleten meggyengült bizonyos – egyébként mesterségesen összetákolt – országok stabilitása, és szép csendben létrejött ott egy félelmetes, torz alakultat, az Iszlám Állam. Egy olyan terrorszervezet nyílt területi egysége, amely a középkor sötét módszereit hozta vissza a térség mindennapjaiba. Ez az őrült csapat korunk egyik legmodernebb vívmányát, az internetet arra használta, hogy lefejezéseket közvetítsen rajta élő adásban. Az ultraszélsőséges szervezet nyíltan világuralomra való törekvést hirdetett meg fő politikai céljául, a szélsőséges iszlám elven alapuló világkalifátus megvalósítását, ahol csak lehet.
Egyértelmű volt, hogy ez ellen fel kell lépni, s mára sikerült is jelentős mértékben szétverni ezt a veszélyes kezdeményt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Nyugat mindig cserbenhagyja a kis népeket. A kurdok győzték le az Iszlám államot, így nincs már szükség rájuk, és a mészáros Erdogan vezette népirtó törökök kezére adják őket. Gusztustalan.

A kurdok és a zsidók már régóta szövetségesek, két normális nép a Közel-Keleten. De mivel a zsidókat is elegen fenyegetik, így nem fognak sajnos beavatkozni, mert nem érdekük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés