Az EP jogi bizottsága politikai bizottságként járt el

2019. október 5. 10:18

Varga Judit
Magyar Hírlap
Szívesen bemutatjuk a magyar modellt, de nem kötelezünk senkit arra, hogy ezt az utat járja. Viszont azt elutasítjuk, hogy kettős mérce alapján ítéljék meg hazánkat. Interjú.

 Az EP jogi bizottsága nem támogatta Trócsányi László biztosi kinevezését, helyette Várhelyi Olivér, a brüsszeli állandó képviselet vezetője az új jelölt. Nem csak a kormány, hanem jogi szakértők szerint is mondvacsinált indokok alapján szavazták le Trócsányit. Hogyan értékelné a kialakult helyzetet?

Trócsányi Lászlót a bevándorláspárti képviselők nem szavazták meg. Ez a bevándorláspártiak bosszúja. Az egyetlen bűne, hogy igazságügyi miniszterként előkészítette a jogi határzárhoz szükséges törvényeket, és ezzel segítette megvédeni Magyarországot az illegális bevándorlástól. Tisztán politikai és rendkívül jogszerűtlen döntés volt, beleillik abba a sorba, amelyben ott van a csalással elfogadott Sargentini-jelentés is. A jogi bizottság eredeti feladata az lett volna, hogy létező, fennálló összeférhetetlenséget vizsgáljon. Ez egy egyszerű eljárásjogi kérdés, de ők politikai alapon döntöttek. Ebből is látszik, hogy boszorkányüldözés zajlik.

Az eredeti, teljes interjút itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amit az EU, EP és szakbizottságok csinálnak nem kettős mérce, hanem súlyos szándékos jogsértés. Ugyanezért egy ország ellen megindítják a 7. cikket, de ki ellenőrzi az EU, EP és a szakbizottságokat és ki indíthat ellenük eljárást.

A Sargentini jelentés, javaslat megszavazásának eljárása miatt a magyar kormány az Unió Európai Bíróságához fordult. A mai napig nem híztak döntést, ugyanakkor a bizonyító íratok közül kiemelték a Jogi Bizottság állásfoglalását, azzal az indokkal, hogy az nem képezi a vizsgálat tárgyát.

A jogi bizottságnak az összeférhetetlenség vizsgálatnál nem a múltbeli körülményt kell vizsgálnia, hanem a jelen állapotot. Mivel nem ezt tették túllépték a hatáskörüket, jogot sértettek.
Akár azt is mondatnánk -amennyiben az összes körülményt figyelembe vesszük - az EP és bizottságainak a ténykedése súrolja a korrupció határát.

Azután az EP szakbizottságainál ki vizsgálta az összeférhetetlenséget, a szakmai, erkölcsi kompetenciát?
Hogyan lehetséges, hogy a román jelöltet elmeszelték, de hasonló ügyekért a belga, francia jelöltet nem?
Hogyan Lehetséges, hogy ellenőrzés nélkül Dobrev Klára egy olyan személyt alkalmazhatott, aki ellen eljárás van folyamatban?

Ezek nem jogsértések? Miazhogynagyonis! A LIBE Bizottságot fel kellene oszlatni és újat, megbízható és joghoz értő személyekkel feltölteni.

Az első mondatoddal egyetértek. Valóban elírtam. Nem LIBE, hanem JURI bizottság.

A többivel nem értek egyet. Amikor a JURI bizottság végezte a vizsgálatot, akkor már nem állt fenn az összeférhetetlenség. Ezért nem is ezt vizsgálták, hanem a korábbi időszakot, amellyel átlépték a hatáskörürüket.
A LIBE bizottság pedig úgy kerül a képbe, hogy kívülről támogatták a magyar jelölt elmeszelését.
A háttéralkukat pedig maximálisan elítélem, mert ez is korrupció.

"én azt mondtam, hogy valaki el.... valamit. Ennyi."

Ha ebből a nézőpontból vizsgálod a témát, akkor Junckernél kötünk ki. Ő volt az aki működése alatt az EU-ból a gazdasági szövetségből pártpolitikai szövetséget eszkábált Soros György közbejárásával. Ebben nagy támogatóra talált Timmermans, Guy Verhofstadt és Merkel személyében.

Ne erőlködj, mert az asszony megint gatyavizeztet tart és bajba kerülsz. Egyébként sem értesz a témához, csak azt szajkózod, ami a balliberális lapokban megjelent.

Hiába ironizálsz, mert amiért a román jelöltet elmeszelték ugyanazért nem meszelték el a francia, belga jelöltet. Simán átmentek.

A 'jogi' bizottságot úgy tűnik erre találták ki, politikai szűrésre.

Hányinger. Minek voltak ezért EU-s választások? Feleslegesen.

Igen, mukodik, bassza is a libsik csoret.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés