Debreceni Fidesz-KDNP: A debreceni ellenzék hazudik

2019. szeptember 30. 18:31
A debreceni polgármester közleményben cáfolta, hogy köze lenne bármilyen „ingatlanpanamához”.

Általános gyakorlat, hogy a városi tulajdonú ingatlanokat a befektetők felé csak és kizárólag nyilvános, a verseny lehetőségét garantáló eljárás keretében lehet értékesíteni – reagált Balázs Ákos, a Fidesz-KDNP debreceni önkormányzati frakciójának vezetője a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség polgármesterjelöltjének hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Balázs Ákos hétfői közleményében hangsúlyozza, hogy ez történt a szóban forgó, Miklós utca 53. szám alatti ingatlan esetében is. Korábban Varga Zoltán, az ellenzéki polgármesterjelölt rendkívüli közgyűlés összehívására szólította fel Papp László (Fidesz-KDNP) debreceni polgármestert, hogy tisztázza szerepét „a helyi ingatlanpanamákban, bátran számoljon be róla és tájékoztassa a debrecenieket arról, hogy polgármesteri ciklusában hány ingatlant adott el, játszott át, tudva vagy tudatlanul is, az önkormányzat vagyonát kezelő vezetőkhöz, azok érdekeltségeihez vagy önkormányzati politikusokhoz köthető cégeknek, haveroknak”.

Varga Zoltán megnevezte Kováts Ákost, az önkormányzati ingatlanvagyont kezelő Cívis Ház Zrt. vezérigazgatóját, aki – Varga szerint – saját ingatlanfejlesztő cégének (Déco Apartman Kft.) értékesített belvárosi telkeket – például a tájékoztatónak hátteret adó Miklós utcai ingatlant –, ahová „többmilliárdos nyereséget termelő luxusingatlanokat fusizik, épít, majd ad el, és mindezt (...) a városi vagyon terhére”.

Madarasi István szocialista önkormányzati képviselő, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás képviselőjelöltje azt rótta fel a polgármesternek, hogy az önkormányzati cég vezetőjével aláírta az adásvételi szerződést, és az ügyletekről az aláírás előtt sem a közgyűlést, sem annak bármelyik bizottságát nem tájékoztatta.

Ha Varga Zoltán gyakrabban venne részt a városi közgyűlés munkájában - a múlt heti ülést is kihagyta -, akkor minden bizonnyal tájékozottabb lenne és eszébe sem jutna rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezni” – reagált az elhangzottakra a Fidesz-KDNP frakció vezetője, nyomatékosítva, hogy városi tulajdonú ingatlanokat kizárólag nyilvános eljárással értékesítenek Debrecenben.

Balázs Ákos közleménye szerint „Varga Zoltán mai sajtótájékoztatóján hazudott, amikor (...) azt állította, hogy Debrecen polgármestere az érintett ingatlanra vonatkozóan szerződést írt alá Kováts Ákossal, aki a Cívis Ház Zrt. vezetője és egyben a DECO Apartmanház Kft. ügyvezetője. A valóság az, hogy Debrecen önkormányzata soha nem állt semmilyen jogviszonyban a DECO Apartmanház Kft.-vel és polgármester nem írt alá ilyen szerződést”.

A Varga Zoltán által említett ingatlant közjegyző által, 2018. szeptember 11-én 9.00 órakor lebonyolított nyilvános árverésen Cseh Krisztina, magánszemély vásárolta meg a közgyűlési határozatban megjelölt értékbecslés szerinti vételárnak megfelelően. Az ezt dokumentáló iratok, közjegyzői okirat formájában az önkormányzat vagyonkezelési osztályán rendelkezésre állnak” – fűzte hozzá a frakcióvezető.

A közlemény megemlíti, hogy „Varga Zoltán és Madarasi István, mint a debreceni közgyűlés tagjai, teljes körű információval rendelkezhettek ezen ingatlanértékesítéssel kapcsolatban. Pontosan tudniuk kellett, hogy az, amit állítanak nem felel meg a valóságnak, ezáltal becsapják, megtévesztik a debreceni választópolgárokat”.

Varga Zoltán és Madarasi István nem méltóak a debreceni polgárok képviseletére. Politikai kampányuk nem a város jövőjéről szól, hanem a városvezetés és Debrecen hazug kampánnyal történő besározásáról. Erről is fognak dönteni a debreceniek október 13-án” – zárul a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének közleménye.

(MTI)


 

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legalább Debrecenben lesz némi izgalom...

... ki lesz a második helyezett?!?

- A cikkben említett Varga Zoltán, aki DK-MSZP-P-jelölt?
- Vagy Kőszeghy Csanád, aki Momentum-Jobbik-LMP-jelölt?

Nagyon izgi! Régi baloldal a "21. századiak" ellen!

(Ennél már csak Békéscsaba mókásabb... ott a jelenleg regnáló független, öt éve még a Jobbik által úgymond támogatott, jelenleg már a Fidesz kvázi jelöltjeként induló polgármesternek, Szarvas Péternek van egy DK-Jobbik-P-s, meg egy MSZP-LMP-s kihívója. :)) Zseniális, na. A Momentum meg esetleg társulhatott volna a Mi Hazánkkal, a teljesség kedvéért. :)))) )

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában