Találkozik az amerikai és az orosz külügyminiszter

2019. szeptember 23. 7:38
Mike Pompeo és Szergej Lavrov pénteken, New Yorkban ül majd közös asztalhoz.

Az amerikai és az orosz külügyminiszter pénteken készül találkozni New Yorkban az ENSZ-Közgyűlés 74. ülésszakának a helyszínén – jelentette be vasárnap az amerikai külügyminisztérium.

Mike Pompeo és Szergej Lavrov pénteken, helyi idő szerint 10 óra 30 perckor (magyar idő szerint 16.30-kor) tervez közös asztalhoz ülni, e találkozó napirendjéről „később adnak információt” – idézte a TASZSZ az egyik magas rangú amerikai külügyi tisztségviselőnek az erről szóló vasárnapi sajtótájékoztatón elhangzott szavait.

A két ország diplomáciájának vezetői legutóbb májusban találkoztak az oroszországi Szocsiban, ahol a kétoldalú kapcsolatokat javító lépésekről állapodtak meg. Az akkori közös sajtótájékoztatón Lavrov bejelentette: a felek egyetértettek abban, hogy helyre kell állítani a kétoldalú kommunikáció csatornáit. Pompeo azon a tájékoztatón kijelentette: az Egyesült Államok mindent megtesz az amerikai-orosz kapcsolatok javítása érdekében. „Javítani akarjuk az országaink közötti viszonyt, ez mindkét nép érdekét szolgálja majd” – mondta.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés