Nagyobb a tét októberben, mint Orbán tökönrúgása

2019. szeptember 22. 10:24

A kormánypárt több tudással és fontos képességekkel rendelkező emberrel van ellátva.

2019. szeptember 22. 10:24
Jámbor András
Jámbor András
Mérce

„Keveset beszélünk arról, hogy a politika alapvetően erőforrásokról szól. Az ellenzék kampányai nem azért bénák, ha bénák, mert ezek az emberek alapvetően tehetségtelenek, hanem azért, mert a környezet, amiben politizálnak, belekényszeríti őket a tehetségtelenségbe. Egyrészt a Fidesznek kedvező nyilvánosság és a Fidesz túlhatalma mellett egy ellenzéki hiba sokkal nagyobbat szól, mint egy fideszes hiba. Ha egy ellenzéki jelölt csinálta volna azt, amit Tarlós István a bömbivel, percek alatt falus ferenci sorsra jutott volna.

Vagy ott van a józsefvárosi eset, ahol sokan politikai amatőrizmusnak értékelték a kampányfotó belső csoportba való posztolását, miközben csak azon a héten a Fidesz 2-3 hasonló hibát vétett (egri ajánlásgyűjtés, szigetszentmiklósi videó stb.). Csakhogy a Fidesz által uralt nyilvánosság ezeknek elveszi az élét, és rendőrség sincsen, ami kivonulna miattuk, így ezek az ügyek kisebb, vagy semmilyen visszhangot nem kaptak.

Ennek pedig az erőforrás különbség az oka. És itt nem csak arról van szó, hogy a Fidesz több pénzzel és médiával rendelkezik, hanem arról is, hogy a kormánypárt több tudással és fontos képességekkel rendelkező emberrel van ellátva. Míg mondjuk egy fideszes vezetésű nagyvárosban vagy budapesti kerületben a kormánypártnak 50-60 pozícióban lévő, támogatásokkal ellátott helyi embere áll kampányra készen, az ellenzéki pártoknak ezeken a helyeken 2-3, gyakran 10 éve harcoló, kiégett emberrel kell felvenni a harcot. Míg a fideszesek folyamatosan a közigazgatásban ténykedve, polgári kapcsolatokkal ellátva, jólétben dolgoznak, addig az ellenzékiek többnyire önkéntesen, munkaidőn túl foglalkoznak a helyi politikával. Tanulásra, tapasztalatok levonására nincs idejük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. szeptember 23. 10:51
"Nagyobb a tét októberben, mint Orbán tökönrúgása" Íme egy igazi kultúrlény!
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 23. 08:50
Nem kell finnyáskodni, fórumtársak, a Jámbor Kérődzőnk tézise (nagyobb a tét októberben, mint Orbán tökönrúgása) igaz. Ha ez a mai kretén, inkompetens, sőt, impotens, de bosszúszomjas, külföldi érdekeket szolgáló, sátánista ellenzék akárcsak önkormányzati szinten is hatalomra jut, az ország zuhanórepülésbe kezd. Tehát fel, október 13-án szavazásra, és tartsuk meg a polgármesteri (és Bpesten a főpolgármesteri) székeket fideszes kézen! Minden faluért, városért, talpalattnyi földért küzdjünk oroszlán módjára! Soha többet balliberális vezetést!
Peter8811
2019. szeptember 22. 22:44
Karácsonyt nem
nemecsekerno_007
2019. szeptember 22. 20:54
"nem azért bénák, ha bénák, mert ezek az emberek alapvetően tehetségtelenek, hanem azért, mert a környezet, amiben politizálnak, belekényszeríti őket a tehetségtelenségbe." Muhahahahahahahahaha!!!!!!! és ezt le tudtad írni röhögés nélkül Jámbor Jack?!?!?!?! :))))))) Nyílván az ellenzék tehetelenségéről is a Patás tehet!!!! Véletlenül se az olyan észkombáj "értelmiségiek" mint te. Muhahahahahahahaha :))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik