Nagyobb a tét októberben, mint Orbán tökönrúgása

2019. szeptember 22. 10:24

Jámbor András
Mérce
A kormánypárt több tudással és fontos képességekkel rendelkező emberrel van ellátva.

„Keveset beszélünk arról, hogy a politika alapvetően erőforrásokról szól. Az ellenzék kampányai nem azért bénák, ha bénák, mert ezek az emberek alapvetően tehetségtelenek, hanem azért, mert a környezet, amiben politizálnak, belekényszeríti őket a tehetségtelenségbe. Egyrészt a Fidesznek kedvező nyilvánosság és a Fidesz túlhatalma mellett egy ellenzéki hiba sokkal nagyobbat szól, mint egy fideszes hiba. Ha egy ellenzéki jelölt csinálta volna azt, amit Tarlós István a bömbivel, percek alatt falus ferenci sorsra jutott volna.

Vagy ott van a józsefvárosi eset, ahol sokan politikai amatőrizmusnak értékelték a kampányfotó belső csoportba való posztolását, miközben csak azon a héten a Fidesz 2-3 hasonló hibát vétett (egri ajánlásgyűjtés, szigetszentmiklósi videó stb.). Csakhogy a Fidesz által uralt nyilvánosság ezeknek elveszi az élét, és rendőrség sincsen, ami kivonulna miattuk, így ezek az ügyek kisebb, vagy semmilyen visszhangot nem kaptak.

Ennek pedig az erőforrás különbség az oka. És itt nem csak arról van szó, hogy a Fidesz több pénzzel és médiával rendelkezik, hanem arról is, hogy a kormánypárt több tudással és fontos képességekkel rendelkező emberrel van ellátva. Míg mondjuk egy fideszes vezetésű nagyvárosban vagy budapesti kerületben a kormánypártnak 50-60 pozícióban lévő, támogatásokkal ellátott helyi embere áll kampányra készen, az ellenzéki pártoknak ezeken a helyeken 2-3, gyakran 10 éve harcoló, kiégett emberrel kell felvenni a harcot. Míg a fideszesek folyamatosan a közigazgatásban ténykedve, polgári kapcsolatokkal ellátva, jólétben dolgoznak, addig az ellenzékiek többnyire önkéntesen, munkaidőn túl foglalkoznak a helyi politikával. Tanulásra, tapasztalatok levonására nincs idejük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A kormánypárt több tudással és fontos képességekkel rendelkező emberrel van ellátva."

Ez ellenzék meg olyan sötét bunkókkal van ellátva, mint Tordai Bence.
Olyan beszédet még soha senki nem mondott a Parlamentben, mint Tordai Bence.

...a Párbeszéd a következőkre szeretné felhívni a figyelmet:»CÖF, CÖF, CÖF, CÖF, CÖF…«”

És innentől tényleg végig csak annyit mondott, hogy CÖF.

Állítólag Karácsony azt állítja 2 milliárd van a számlán.
Persze azt nem mondja, hogy felhasználható pénz, vagy hiteltartozás.

Bocs.

Azt is mondja, hogy a 2014-ben lévő hitelállományt felszámolták. Ha ez igaz akkor miért kellett 2 milliárd hitelt felvenni?

Olyan Jámbor ez a Tamás, hogy amikor olvassa valaki az írását könnybe lábad a szeme. ;-)

Az egybesült ellenzéknél nem a tudással van a probléma hanem a hitelességgel, mint 2008-ban a Gyurcsány kormánynál volt. A pénzpiac nem volt hajlandó hitelezni a költségvetést. Ezért kellett az IMF és ezért kellett Gyurcsánynak távozni 2009-ben.

Tudom. Ha Karácsony azt állítja, hogy visszafizették és még van 2 milliárd követel egyenlege a számlájuknak, akkor honnan kaparta elő szeptemberben 2 milliárdot? Eladtak önkormányzati vagyont stikában?
Felvették az uniós támogatásra előleget? Ez utóbbi előfordulhat. Ezt azonban csak a beruházásra használhatják működésre nem.

“Ha egy ellenzéki jelölt csinálta volna azt, amit Tarlós István a bömbivel, percek alatt falus ferenci sorsra jutott volna.“

Nem Tarlós ment oda Tordai Bencét vegzálni, hanem Tordai Bence ment Tarlóshoz, hogy trollkodásával akadályozza a sajtótájékoztatót.
Ez lenne a demokratikus hozzáállás?

"Az ellenzék kampányai nem azért bénák, ha bénák, mert ezek az emberek alapvetően tehetségtelenek, hanem azért, mert a környezet, amiben politizálnak, belekényszeríti őket a tehetségtelenségbe."

vs

"És itt nem csak arról van szó, hogy a Fidesz több pénzzel és médiával rendelkezik, hanem arról is, hogy a kormánypárt több tudással és fontos képességekkel rendelkező emberrel van ellátva."

Most akkor döntse már el, hogy a kormánypártban van több értelmes ember, vagy nem, az ellenzékben is vannak értelmes, jó képességűek, csak nincs elég erőforrásuk. Az ellenzék a elmúlt 9 év során nem volt képes magába nézni, és nem volt hajlandó magukban keresni a hibát. Nem lehet mindig mindent a Fideszre fogni. Illetve lehetni lehet, csak így nem fognak eredményeket elérni.

"1994-ben az mszp-szdsz megállapodás eredményeképpen egyfordulós lett, mindenhol közvetlen polgármester-választással."

Ráadásul 1994-ben kivették azt az összeférhetetlenségi szabályt is, hogy országgyűlési képviselő nem lehet polgármester, illetve fordítva sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés