Nagyobb a tét októberben, mint Orbán tökönrúgása

2019. szeptember 22. 10:24

Jámbor András
Mérce
A kormánypárt több tudással és fontos képességekkel rendelkező emberrel van ellátva.

„Keveset beszélünk arról, hogy a politika alapvetően erőforrásokról szól. Az ellenzék kampányai nem azért bénák, ha bénák, mert ezek az emberek alapvetően tehetségtelenek, hanem azért, mert a környezet, amiben politizálnak, belekényszeríti őket a tehetségtelenségbe. Egyrészt a Fidesznek kedvező nyilvánosság és a Fidesz túlhatalma mellett egy ellenzéki hiba sokkal nagyobbat szól, mint egy fideszes hiba. Ha egy ellenzéki jelölt csinálta volna azt, amit Tarlós István a bömbivel, percek alatt falus ferenci sorsra jutott volna.

Vagy ott van a józsefvárosi eset, ahol sokan politikai amatőrizmusnak értékelték a kampányfotó belső csoportba való posztolását, miközben csak azon a héten a Fidesz 2-3 hasonló hibát vétett (egri ajánlásgyűjtés, szigetszentmiklósi videó stb.). Csakhogy a Fidesz által uralt nyilvánosság ezeknek elveszi az élét, és rendőrség sincsen, ami kivonulna miattuk, így ezek az ügyek kisebb, vagy semmilyen visszhangot nem kaptak.

Ennek pedig az erőforrás különbség az oka. És itt nem csak arról van szó, hogy a Fidesz több pénzzel és médiával rendelkezik, hanem arról is, hogy a kormánypárt több tudással és fontos képességekkel rendelkező emberrel van ellátva. Míg mondjuk egy fideszes vezetésű nagyvárosban vagy budapesti kerületben a kormánypártnak 50-60 pozícióban lévő, támogatásokkal ellátott helyi embere áll kampányra készen, az ellenzéki pártoknak ezeken a helyeken 2-3, gyakran 10 éve harcoló, kiégett emberrel kell felvenni a harcot. Míg a fideszesek folyamatosan a közigazgatásban ténykedve, polgári kapcsolatokkal ellátva, jólétben dolgoznak, addig az ellenzékiek többnyire önkéntesen, munkaidőn túl foglalkoznak a helyi politikával. Tanulásra, tapasztalatok levonására nincs idejük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A kormánypárt több tudással és fontos képességekkel rendelkező emberrel van ellátva."

Ez ellenzék meg olyan sötét bunkókkal van ellátva, mint Tordai Bence.
Olyan beszédet még soha senki nem mondott a Parlamentben, mint Tordai Bence.

...a Párbeszéd a következőkre szeretné felhívni a figyelmet:»CÖF, CÖF, CÖF, CÖF, CÖF…«”

És innentől tényleg végig csak annyit mondott, hogy CÖF.

Állítólag Karácsony azt állítja 2 milliárd van a számlán.
Persze azt nem mondja, hogy felhasználható pénz, vagy hiteltartozás.

Bocs.

Azt is mondja, hogy a 2014-ben lévő hitelállományt felszámolták. Ha ez igaz akkor miért kellett 2 milliárd hitelt felvenni?

Olyan Jámbor ez a Tamás, hogy amikor olvassa valaki az írását könnybe lábad a szeme. ;-)

Az egybesült ellenzéknél nem a tudással van a probléma hanem a hitelességgel, mint 2008-ban a Gyurcsány kormánynál volt. A pénzpiac nem volt hajlandó hitelezni a költségvetést. Ezért kellett az IMF és ezért kellett Gyurcsánynak távozni 2009-ben.

Tudom. Ha Karácsony azt állítja, hogy visszafizették és még van 2 milliárd követel egyenlege a számlájuknak, akkor honnan kaparta elő szeptemberben 2 milliárdot? Eladtak önkormányzati vagyont stikában?
Felvették az uniós támogatásra előleget? Ez utóbbi előfordulhat. Ezt azonban csak a beruházásra használhatják működésre nem.

“Ha egy ellenzéki jelölt csinálta volna azt, amit Tarlós István a bömbivel, percek alatt falus ferenci sorsra jutott volna.“

Nem Tarlós ment oda Tordai Bencét vegzálni, hanem Tordai Bence ment Tarlóshoz, hogy trollkodásával akadályozza a sajtótájékoztatót.
Ez lenne a demokratikus hozzáállás?

"Az ellenzék kampányai nem azért bénák, ha bénák, mert ezek az emberek alapvetően tehetségtelenek, hanem azért, mert a környezet, amiben politizálnak, belekényszeríti őket a tehetségtelenségbe."

vs

"És itt nem csak arról van szó, hogy a Fidesz több pénzzel és médiával rendelkezik, hanem arról is, hogy a kormánypárt több tudással és fontos képességekkel rendelkező emberrel van ellátva."

Most akkor döntse már el, hogy a kormánypártban van több értelmes ember, vagy nem, az ellenzékben is vannak értelmes, jó képességűek, csak nincs elég erőforrásuk. Az ellenzék a elmúlt 9 év során nem volt képes magába nézni, és nem volt hajlandó magukban keresni a hibát. Nem lehet mindig mindent a Fideszre fogni. Illetve lehetni lehet, csak így nem fognak eredményeket elérni.

"1994-ben az mszp-szdsz megállapodás eredményeképpen egyfordulós lett, mindenhol közvetlen polgármester-választással."

Ráadásul 1994-ben kivették azt az összeférhetetlenségi szabályt is, hogy országgyűlési képviselő nem lehet polgármester, illetve fordítva sem.

A javunkat akarják. Remek ötlet a ház és lakástulajdonosok megadóztatása politikai szimpátia alapján, ingatlanaink elvétele. Zöld, szolidáris, szabad, de leginkább komcsi tempó.
Ezért fogjuk MI inkább a komcsikat "tökönrúgni".

Geri nem véletlen menekült el Zuglóból. Majd a következő polgármester talán rendbe teszi Zuglót.

"A kétpárti választási rendszer amit a fidesz egyoldalúan megszavazott hány párti versengésre is van megalkotva?"

Itt most kimaradt az egypártrendszer. Meg kéne végre számolni!

"jó sok helyen ha 1 ellenzék 1 fidesz lett volna a felállás nem lett volna fidesz győzelem."

Akkor mi a gondod? Amúgy jelzem az ország választási térképe elég narancssárga. Nem volt ez mindig így. Munka, hitelesség, siker, stb. A politikához ugyanaz a három dolog kell, mint a háborúhoz, kokainozáshoz, kurvázáshoz, de önmagában nem elég.

Október közepén majd megint nagyítóval fogjátok keresni a vörös körzeteket a térképen, ahonnan egy 2022-es nagy rohammal beveszitek az egész országot. Megint. Újra. Megújulva. Együtt. Összefogva.

"Legyen újra két fordulós a választás és nézzük meg mi is történne."

Ezt a mozit már láttuk. Nem vált be. Amikor a második meg a harmadik kap kormányalakítási megbízást, nem az első helyezett pártszövetség. Államcsőd és IMF lett a vége. Amúgy önkormányzati választás az első 1990-es óta SOSEM volt kétfordulós. Relatív többség is elég, nem bonyolult a feladat, lehet bizonyítani blind ant nine!

Én azt látom a Dobrev Klein akarja végleg Gerit megsemmisíteni. Van is esély rá. Amúgy az ellenzékek közül a relatív nyertes most épp az mszp lesz, még az EP választás előtt jól ügyeskedtek. Tehát Ferinek megint hosszú menetelés néz ki. Még több szatmári.
Aki teljesen tökön rúgta magát, az a Mozgalom. Azt tanítani fogják. A legnagyobb, a legerősebb ellenzéki párt hónap alatt taccsra vágta magát, a Főnök legfőbb kihívója elment youtubernek, meg Deák Ferencnek.
A másik széllel bélelt miniszterelnök meg a hátsó sorban függetlenkedik.

"Karácsony azért nem tudja hol van Csepel vagy a Nemzeti Múzeum, mert a patás olyan környezetbe kényszerítette."

Lsd. még: " a fasznak hagytam magamat rádumálni.."

Szeretnéd, hogy a pest-budai városháza nyitott legyen a Nyílt Társadalom Alapítvány szervezetei és ügynökei számára, alul meg buzibár szórakoztasson?
Szted meg tudja Geri csinálni? Feri kételkedik benne.

"Ha rajtam múlt volna a 2013 parlamenti szavazás után kivonultam volna a Parlamentből és bojkottálom a 2014-es választást. "

Látogatójeggyel be tudsz menni. És utána kivonulni.

Feri trükkök százaival megnyerte a 2006-os parlamenti választást, a sírból hozta vissza a kormányzást. Tavasszal. Ősszel az önkori választásokon borult az ország narancssárgába. Nem kicsit. Azóta nem is választásokra jártok. Tizenharmadik éve. Érted? Kinézheted Miskolcot magadnak, meg Angyalföldet. Mindig lesz pár vörös pötty - mementónak.

Itt és most leginkább a Dobrev Klein akarja tökön rúgni az mszp-t. Csak az mszp ügyesebben seftelt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában